2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

Seka Tüneli açılıyor

Büyükşehir Belediyesi D-100 üzerinde gerçekleştirdiği en önemli projelerinden Seka Tünel Geçişi’nde sona yaklaştı. Tünelin ilk asfaltı İstanbul istikametinde atıldı. 29 Ekim Çarşamba günü Cumhuriyet Bayramı ile açılması beklenen tünel, “Çifte Bayram” olarak nitelendirildi.
24 SAAT ÇALIŞARAK
Tünelin ilk asfaltı, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Münir Karaloğlu, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Soydabaş, Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Ömer Polat, Fen İşleri Daire Başkanı Tahir Akman ve üstlenici firma İlke Yapı İnşaat yetkililerinin katılımıyla atıldı. Genel Sekreter Karaloğlu, açıklamasında asfaltın 29 Ekim Çarşamba gününe (Cumhuriyet Bayramı) kadar tamamlanacağı müjdesini verirken, 24 saat çalışma mantığıyla hareket ettiklerini belirtti. 
TÜNEL İÇİNDE TÜNEL VAR
Seka Tüneli’nin şehir içi trafiği ve transit geçiş için oldukça önem taşıdığını vurgulayan Karaloğlu, “Burası şehir içiyle transit geçişi düzenleyen bir proje oldu. Şehir içine girmek isteyen ya da transit geçmek isteyenler için ayrı geçişler var. Yani tünel içinde tünel yaptık”ifadesini kullandı. Karaloğlu tünel çıkında, Seka Camii ile Nuh Çimento İlköğretim Okulu arasında yapımı süren mini kent meydanı ile ilgili de bilgi verdi. Meydanın bölgeye canlılık getireceğini kaydetti.
BİN 600 TON ASFALT
Bin 200 metre uzunluğundaki tünelin İstanbul istikametine, çalışmalar kapsamında bin 600 ton asfalt dökülecek. İşin üstlenici firması İlke Yapı İnşaat ardından Ankara istikametindeki asfalt dökme çalışmalarını hafta sonuna kadar tamamlayacak. Tünel, kapalı bölümünde tamamlanacak çalışmalar ve panel montajlarının ardından açılışa hazır hale getirilecek. Alt yapısı tamamlanan tünelde su ve yağmur geçirmez izolasyon sistemi bu

Kenthaber
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2008 Salı 00:01:12
Güncelleme :14 Ekim 2008 Salı 00:06:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?