2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

SEKA tünelinin ucu göründü

SEKA Tüneli'nde çalışmalar sona yaklaşıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, tüneli yürüyerek geçti. 

Karaosmanoğlu'na incelemeleri sırasında Büyükşehir Genel Koordinatörü Adnan Bilgiç ile inşaatı sürdüren firmanın yetkilileri eşlik etti. 

Firma yöneticilerinde çalışmalarla ilgili bilgi alan Başkan Karaosmanoğlu, inşaatın hızla devam etmesinden duyduğu memnuniyeti aktardı. Tünelin güney tarafının 29 Ekim'de trafiğe açılması için çalışmaların hızla devam ettiğini bildiren firma yöneticileri, tüneldeki altyapı ve üstyapı çalışmalarıyla ilgili Başkan'a bilgi aktardı. Başkan Karaosmanoğlu ile beraberindekiler, tünelin içinde yapımı tamamlanan perde duvarlarını, kazık çakma işlemlerini ve tünelin tavanına yapılan prekast çalışmalarını yerinde inceledi. 

Firma yöneticileri de aydınlatma çalışmalarının başladığı, tavanlara ışıkların takıldığı, drenaj çalışmalarına büyük önem verildiğini aktardı. Firma yetkilileri tünelin trafiğe açılmasının ardından yağışlı havalarda tünelin içinde su birikmemesi için yağmur suyu ve yer altı sularının tahliyesi için gerekli çalışmaların yapıldığı bilgisini de verdi. 

467 metresi kapalı olmak üzere toplam 925 metrelik uzunluğuyla Türkiye'nin en uzun tünellerinden biri olan SEKA Tüneli'nde perde duvarlar, yan kazıklar ve kirişler tamamlandı. Tünelin tavanındaki prekast çalışmaları hızla devam ediyor. Yan duvarlar betonarme desenli olarak yapılıyor. Tünelde kazı çalışmaları bitti, şimdi üstyapı çalışmaları yapılıyor. Yağmur suyu ve yer altı sularının tahliyesi için boruların döşenmesi sürüyor. 

Başkan Karaosmanoğlu, ''Tünelde ekipler büyük bir hızla çalışıyor. D-100 üzerinde tünel ve diğer çalışmalar tamamlandıktan sonra büyük bir rahatlama olacak. Çalışmaların zamanında tamamlanmasını bekliyoruz. Yaptığımız çalışmalar Kocaeli'nin önünü açacak, ulaşımı rahatlatacak. İzmit kent geçişi tüm aşamalarıyla tamamlandığı zaman kent nefes almaya başlayacak. Tünelleri, transit yolları, köprüleriyle D-100'ün çehresi değişecek. Biz Kocaeli'nin 50 yıl sonrası düşünerek çalışıyoruz'' dedi. 

Halkın içinden geldiklerini ve her zaman halkın içinde olmaya devam ettiklerini söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, ''Çalışmalarımız bu kentin ve bu kentte yaşayan halkımızın yararına yapılan işlerdir. Halkımızın derdiyle dertleniyoruz. D-100'deki çalışmalar tamamlanınca halkımız da ortaya çıkan tabloyu çok beğenecek'' ifadesini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2008 Perşembe 16:43:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?