3
Mayıs
2024
Cuma
KOCAELİ

Seka'da gözyaşları sel olup aktı

27 Ocak 2005 Perşembe günü itibariyle kapatılacak olan Seka İzmit Fabrikasında çalışan işçiler, ailelerinin gözyaşları içerisinde kendilerini fabrikaya kapatarak, basın açıklaması yaptı.

Kendilerini fabrikaya kapatacak olan işçilerin eylemine CHP Kocaeli Milletvekilleri İzzet Çetin, Salih Gün, ANAP Genel Başkan Yardımcısı Sefer Ekşi ve MHP eski Kocaeli Milletvekili Cumali Durmuş da destek verdi.

Eylem sırasında işçiler aileleri ile birlikte, "Seka’yı Satanı Bizde Satarız", "İbo Allah Belanı Versin", "Bizim Buradan Ölümüz Çıkar" şeklinde slogan attılar. Bayramı fabrikada geçireceklerini dile getiren Selüloz-İş Genel Başkanı Ergin Alşan, "Seka’nın kapatılma kararı geri alınmadığı taktirde fabrikanın dışına çıkmayacağız. Eylemlerimizi sürdürüp Ankaraya’ya kadar yürüyeceğiz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından işçiler aileleri ile vedalaşarak kendilerini fabrikaya kapattılar. Vedalaşma sırasında işçilerin eş ve çocukları gözyaşlarına boğuldu. Bu sırada bir işçinin eşi fenalık geçirdi. Fenalık geçiren bayan olay yerine gelen ambulans ile Kocaeli Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Seka işçileri fabrika üzerindeki kapatılma kararı geri alınana kadar fabrikadan çıkmayacaklarını belirttiler.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2005 Çarşamba 17:21:05
Güncelleme :19 Ocak 2005 Çarşamba 17:24:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?