3
Mayıs
2024
Cuma
KOCAELİ

SEKA'da hüzünlü veda

SEKA İzmit Fabrikası’nda çalışan işçiler, eylem sonunda fabrikadan ayrılırken gözyaşlarına hakim olamadı.

51 gündür fabrikanın mekanik atölyesinde eylemde olan işçiler, fabrikanın Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesi kararından sonra mesai arkadaşları ile vedalaştı.

İşçilerin eş ve çocuklarının da katıldığı vedalaşma töreni sırasında işçiler, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nu ziyaret eden bir grup işçiyi de yuhalayarak protesto etti.

Eyleme katılmayan bir grup SEKA işçisinin isimlerini Başkan Karaosmanoğlu’na bildirmeyeceklerini dile getiren Selüloz İş Sendikası Genel Başkanı Ergin Alşan, "51 gündür burada onurlu bir direniş yaptık. Gazeteler ’başbakan bu sorunu çözdü’ diye başlıklar attı. Bu sorunu ne başbakan, ne bakan, ne başkan, ne de sendika çözdü. Bu sorunu işçi çözmüştür. Hakkınızı helal edin. Başkan Karaosmanoğlu’nu ziyaret ederek çiçek veren bir grup ihanetçidir" şeklinde konuştu.

Ergin Alşan’ın konuşmasının ardından birbirleri ile vedalaşan işçiler, gözyaşlarını tutamadı. Selüloz İş Sendikası Genel Başkanı Alşan ve Kocaeli Şube Başkanı Adnan Uyar, işçiler tarafından uzun süre ayakta alkışlanırken, başkanlar da birbirlerine sarılarak ağladı. Çalışma arkadaşları ile kucaklaşan işçiler gözyaşları içerisinde fabrikadan ayrıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Mart 2005 Cuma 19:03:23
Güncelleme :11 Mart 2005 Cuma 19:06:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?