3
Mayıs
2024
Cuma
KOCAELİ

SEKA’da son düğüm de çözüldü

SEKA arazisinin, çalışanları ile birlikte Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne devir teslim töreni gerçekleştirildi. Özelleştirme Yüksek Kurulu’nun kararını açıklamasının ardından, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmaoğlu ve Seka Genel Müdür Hamza Cantemir, Seka’nın devir protokolünü imzaladı.

Büyükşehir Belediye Başkanlık makamında gerçekleşen imza töreni öncesinde konuşan Başkan Karaosmanoğlu, SEKA sorununun olumlu bir şekilde çözüldüğüne dikkat çekerek, "Bugün SEKA ile ilgili son düğümü de çözdük. Artık SEKA arazisi ve makine parkı ve çalışanları da belediyemize katılmış durumdadır. İşçi arkadaşlarımızın 6 Mayıs tarihine kadar bize müracaat etmesi gerekir. İşçilerden 200 tanesi İSU bünyesinde, geri kalan işçiler ise diğer birimlerde görevlendirilecek" dedi.

Toplam 711 dönümlük önemli ve tarihi bir araziyi devraldıklarını söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, burada hayata geçirilecek olan projelerin hepsinde SEKA isminin yaşatılacağını söyledi. Başkan Karaosmanoğlu, fabrika içinde bulunan 5 makinenin 4’ünün satılacağını, ancak 71 yıllık ilk kağıdı üreten 2 nolu makinenin ise müzeye alınarak sergileneceğini söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı, arazi içinde herhangi bir kuruluşa resmi daire vermek gibi bir düşüncelerinin de olmadığını, proje çalışmalarının kısa bir süre içinde tamamlanmasını hedeflediklerini de kaydederek, "Kocaeli’nin böylesine bir akciğere ihtiyacı var. Burayı insanlarımızın gezebileceği, dinlenebileceği bir park haline getirmek için kısa bir süre içinde çalışmalarımızı tamamlayacağız. Orada 80 yıllık bir birikinti var. Tarihi mekanlar var. Anıtlar Yüksek Kurulu ile birlikte çalışacağız. Hiçbir şeyi aceleye getirmek istemiyoruz. Çalışmalarımız bir iki yıl sürebilir" şeklinde konuştu.

SEKA Genel Müdürü Hamza Cantemir ise "Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu’nun SEKA arazisini en iyi şekilde değerlendireceğine inanıyorum. Herkese hayırlı olsun" dedi.

Konuşmaların ardından Başkan Karaosmanoğlu ve Genel Müdür Cantemir, protokolü imzaladı. İmza töreninde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Cemal Şişman ve Seka Genel Müdürlüğü APK Dairesi Başkanı Bayram Erdem de hazır bulundu.

Onurhan Ahmet Altıner - Kenthaber / Kocaeli
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2005 Pazartesi 21:30:38
Güncelleme :23 Nisan 2005 Cumartesi 10:39:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?