3
Mayıs
2024
Cuma
KOCAELİ

Seka'nın tarafları biraraya geldi

SEKA İzmit Fabrikası’nın, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne devrine karar verilmesinin ardından, taraflar ilk kez bir araya geldi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde gerçekleşen toplantıya, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Selüloz İş Sendikası Genel Başkanı Ergin Alşan, İzmit Şube Başkanı Adnan Uyar katıldı.

Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, SEKA işçilerinden bazılarına hemen ihtiyaçlarını olduğunu, ancak resim devrin gerçekleşmemesi yüzünden bu işçileri kullanamadıklarını ifade ederek, "7 adet arıtma tesisimiz var. SEKA’da bu konunun uzmanı işçiler var. Biz bunları hemen alıp değerlendirmek istiyoruz. Ancak işçilerin devri resmi olarak gerçekleşmediği için bunu yapamıyoruz" dedi.

SEKA konusunda gerekli çalışmalarını açıklayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, SEKA için Büyükşehir Belediye Meclisi’nin bir komisyon kurduğunu söyleyerek, "Komisyonda konunun uzmanları var, inceleyecekler ve bir rapor hazırlayacaklar. Ancak benim kendi görüşüm buranın, bu teknoloji ile çalışmasına imkan yok. Fabrika harabeye dönmüş. SEKA yıllarca siyasilerin arpalığı olarak görülmüş. Kötü yönetilmiş. Tabi burada işçilerin suçu yok. Kamu artık üretimden elini çekiyor. Tüm dünyada bu şekilde oluyor. Ben ille de çalıştırılmaz demiyorum ancak çalışırsa belki bir süre düzgün çalışır, ancak belli bir dönem sonra tekrar arpalık haline döner" diye konuştu.

Selüloz İş Sendikası Genel Başkanı Ergin Alşan ise kendilerinin SEKA’nın çalıştırılmasından yana olduklarını söyleyerek, "SEKA’yı bu hale getiren siyasilerdir. SEKA çalıştırılabilir. Bunun Avrupa’da örnekleri var" dedi.

Taraflar, Özelleştirme Yüksek Kurulu’nun devir kararını imzalamasını beklediklerini ve devrin resmen imzalanmasının ardından tekrar bir araya geleceklerini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Mart 2005 Cuma 15:54:29
Güncelleme :26 Mart 2005 Cumartesi 20:48:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?