5
Mayıs
2024
Pazar
KOCAELİ

Sel sanayiciyi de vurdu

SEL SANAYİCİYİ DE VURDU

Gebze'yi alt üst eden sel sanayiciyi de mağdur ederken, felaketin görüntüleri güvenlik kameralarına yansıdı.

Sel felaketinden ciddi boyutta zarar gören sanayiciler, bu durumun hiç dile getirilmemesine sitem etti. Selden etkilenen sanayiciler, felaket sonrası çamur deryasına dönen atölye ve fabrikalarını temizlemek için geceli gündüzlü çalıştı. Selden etkilenen fabrikalarda yürümek bile güçleşirken, işçiler tekrar tesisleri çalışır hale getirmek için seferber oldu. Kondaş Kondansatör, Kale Balata, Şahin Motor Yatakları, Doğu Kalveniz, Işıl Plastik, Çayırova Cam gibi işletmeler selin etkisinden kurtulana kadar

üretimlerini durdurdu. Sanayicinin sel felaketinde gördüğü zararın bedelinin 10 milyon TL olduğu tahmin ediliyor.

Öte yandan, Yeni Mahalle civarındaki sel baskınının etkisinin şiddetli olmasına, belediyenin yaptırdığı istimlak duvarının kalıp tahtalarının çalışanlar tarafından kaldırılmamasının sebep olduğu ileri sürüldü. Yol ortasında bırakılan tahtaların sürüklenerek derenin önünü kapattığı, taşkının bu yüzden meydana geldiği iddia edildi.

Sanayiciler ise her yağmur yağdığında aynı manzaraların yaşandığını, bir yer düzeltilirken başka bir yerin bozulduğunu dile getirdi.

Bu arada, sel felaketi saniye saniye fabrikaların güvenlik kameraları tarafından görüntülendi. Görüntülerde, suların çok kısa sürede yükselmesi dikkat çekiyor.

SEL SANAYİCİYİ DE VURDU
İHA
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2010 Cumartesi 13:41:04
Güncelleme :26 Haziran 2010 Cumartesi 15:26:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?