2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

Şener Eruygur’a tahliye

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklu bulunduğu Kandıra F Tipi Cezaevi’nde 17 Eylül Çarşamba günü, hipertansiyona bağlı olarak dengesini kaybederek düşen ve beyin kanaması geçiren emekli Orgeneral Şener Eruygur, sağlık sorunları nedeniyle tahliye edildi.

Ergenekon soruşturması savcıları Zekeriya Öz ile Mehmet Ali Pekgüzel, Jandarma eski Genel Komutanı ve ADD Genel Başkanı emekli Orgeneral Şener Eruygur’un tedavi gördüğü Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nden dün kendilerine gelen sağlık raporunu değerlendirdi.

GATA’ya götürülebilir

Savcı Öz ile Pekgüzel, rapor üzerine Eruygur’un tahliye edilmesi için dün nöbetçi mahkemeye başvurdu. Nöbetçi 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi de savcılığın talebini değerlendirerek, Eruygur’un tahliyesine karar verdi. Mahkeme kararının Kandıra F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’ne ulaşmasından sonra, Eruygur’un tahliye işlemi tamamlandı. Emekli Org. Eruygur’un, tahliye kararından sonra GATA’ya götürülebileceği belirtildi. Eruygur geçen 6 Temmuz’da eski 1’inci Ordu Komutanı Orgeneral Hurşit Tolon ile birlikte ’Terör örgütü kurucusu ve yöneticisi olmak’ iddiasıyla tutuklanmıştı.

Aile karar verir

Şener Eruygur’un tedavi gördüğü Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde akşam üzeri yoğun hareketlilik yaşandı. Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sezer Komsuoğlu ile birlikte hastaneye gelen Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nazım Mutlu, Eruygur’un tedavisinin sürdüğü yoğun bakım ünitesine çıktı. Burada yarım saat kalan ve Eruygur’un tedavisinde son durumu öğrenen Başhekim Prof. Dr. Mutlu, "Hastanın tedavisine devam ediliyor. Şu anda beyin kanaması durdu, hasta uyutuluyor" dedi. Emekli Orgeneral Eruygur’un, GATA’ya götürüleceğine ilişkin bilgiler verildiği hatırlatılınca da Başhekim Mutlu, "Ailesi nasıl isterse ona göre hareket edeceğiz. Şu anda bir başka hastaneye sevki konusunda bir talep yok. Buna ailesi karar verir. Şu anki durumu beyin kanaması durduğu için sevke uygun. Ancak ailesi tedaviden memnun" dedi.

Avukatı: Bekliyorduk

Eruygur’un Avukatı Kazım Arslan, İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesinin Eruygur için verdiği tahliye kararıyla ilgili, "Olması gerekendi, bizim de beklediğimiz bir sonuçtu. Tahliye kararı la da bir nebze teselli bulduk. Gelecekte beraat bekliyoruz" dedi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2008 Pazartesi 09:44:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?