30
Nisan
2024
Salı
KOCAELİ

Seri katiller yargılanıyor

BURSA’dan başlayıp İzmit, Sakarya Hendek, Mersin ve Ankara Gölbaşı’nda 4 gün içinde 7 kişiyi acımasızca öldüren ve Kızılcahamam’da jandarma ekiplerince yakalandıktan sonra tutuklanan seri katiller 31 yaşındaki Mehmet Karahasan ve 24 yaşındaki Yiğit Bekçe ile ilgili davanın görülmesine başlandı.

Bugün ilk kez İzmit’te gerçekleştirilen ve seri katillerin ‘Hazır edilemedikleri’ gerekesiyle getirilemediği İzmit 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, onlara araç ve silah temin ettiği ileri sürülen Celal Aykut Okumuş hakim huzuruna çıktı. Duruşmada, İzmit’te pişmaniye satış dükkanında öldürülen 21 yaşındaki tezgahtar Fatih Kılıç'ın annesi ve ablası, “Bu caniler asılmalı” diye bağırdı.

Seri Katiller Mehmet Karahasan ve Yiğit Bekçe, geç yıl Şeker Bayramı'nda Bursa’da kestane şekeri satışı yapılan mağazada 19 yaşındaki Hüseyin Çalışkan’ı, ertesi gün sabaha karşı da İzmit’te pişmaniye satış mağazasında çalışan 21 yaşındaki Fatih Kılıç’ı pompalı tüfekle gözlerine ateş ederek öldürdü. İki cinayetin işleniş şeklinin benzer olması nedeniyle polis alarma geçerken, seri katiller Sakarya’nın Hendek İlçesi’nde akaryakıt istasyonu görevlisi 34 yaşındaki Mehmet Çakır’ı da öldürdü. Kamera kayıtlarından, seri katillerin kapısında ‘Dalgana bak’ yazısı bulunan 54 HP 185 plakalı araçla dolaştıkları anlaşılınca tüm polis ve jandarma ekipleri bu aracın peşine düştü. Tüm güvenlik önlemlerine rağmen bu araçla Hatay’a kadar giden seri katiller, aracı burada yaktıktan sonra Mersin’de 26 yaşındaki Özkan Köse’yi, Adana’da da otomobilini gasp ettikleri 40 yaşındaki Bekir Ciritçi’yi öldürdü. Ardından da Ankara Gölbaşı yakınlarında akaryakıt istasyonu görevlileri 27 yaşındaki Enver Aycık ve 26 yaşındaki Necati Yücel’i de başlarına ateş ederek cinayetlerine devam etti.

Sakarya, Bursa, izmit, Mersin, Adana ve Ankara’da toplam 7 cinayet işleyen seri katiller, Ankara Kızılcahamam’da sivil jandarma ekiplerine ait otomobili de gaspetmeye çalıştıkları sırada yakalandı.

AİLE PARASIZLIKTAN AVUKAT TUTAMADI

İzmit Birinci Ağır ceza Mahkemesi’nde bugünkü ilk duruşmaya, seri katiller Mehmet karahasan ve Yiğit Bekçe, ‘Duruşmaya hazır edilemedikleri’ gerekçesiylme getirilmedi. Duruşmada, seri katillere otomobil ve silah temin ettiği iddiasıyla yargılanan Celal Aykut Okumuş ilk kez hakim karşısına çıktı.

Duruşmaya müdahil olarak katılan ve avukat tutmadıklarını söyleyen, İzmit’te öldürülen Fatih Kılıç’ın annesi Sevinaz Kılıç ile ablası Zeynep Kılıç, “Bu katilleri asın” diye bağırıp gözyaşı dökerken, aynı sözleri duruşma bittikten sonra da tekrarladı. Anne Sevinaz Kılıç gözyaşları içinde maddi sıkıntı nedeniyle avukat tutamadıklarını belirtirken, Baro’nun kendilerine bir avukat tutmasını da talep etti.

TAHLİYE TALEBİ REDDEDİLDİ

Duruşmada, seri katillere araç ve silah temin ettiği ileri sürülen Aykut Okumuş verdiği ifadesinde, Mehmet ve Yigit’in kaza yaptıklarını söyleyerek yanına geldiklerini, Mehmet’i tanıdığı için kendilerine yardımcı olacağını söylediğini belirterek, “Mehmet’e otomobili verdim. Bizim oralı olduğu için tanıyordum. Bu sırada Yiğit çay ocağındaydı. Onların getirdiği otomobili jandarmaya teslim etti. Camları kırık ve hasarlıydı. Onlar bana, döndüklerinde bunu yaptıracaklarını söylediler. Ben onlara kesinlikle tüfek vermedim. Yiğit çay ocağındayken, tezgahın altındaki tüfeği alıp yerine başka tüfek koymuş. Giderlerken, Yiğit’in ceketinin altında birşey gizlediğini gördüm” dedi. Aykut Okumuş, tek suçunun Mehmet’i tanımak ve yolda kaldığını söylemesi üzerine de ona yardım etmek olduğunu ileri sürdü.
Aykut Okumuş’un avukatı Ali Ateş de, müvekkilinin olaya bilerek iştirak etmediğini ileri sürerek tahliyesini talep etti. Ancak mahkeme heyeti bu talebi reddetti.

Duruşma, seri katiller Mehmet Karahasan ve Yiğit Bekçe’nin de hazır bulundurulmaları kaydıyla 11 Nisan 2007 tarihine ertelendi.



Hürriyet
Yayın Tarihi : 15 Mart 2007 Perşembe 13:59:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?