2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

Seri katillere hapis cezası

Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde kasten adam öldürmek suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanan seri katillerden Yiğit Bekçe müebbet ve 15 yıl, Mehmet Karahasan ise 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 

Türkiye'nin değişik bölgelerinde 7 kişiyi öldürerek 2 kişiyi yaralayan seri katiller, Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde son duruşmalarına çıktı. 

Sakarya'nın Hendek ilçesinde akaryakıt istasyonu çalışanı Mehmet Çakır'ın öldürülmesi ve çoban Dursun Dere'yi yaraladıkları iddiasıyla kasten adam öldürmek suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanan Yiğit Bekçe, mahkeme tarafından Çakır'ı öldürdüğü iddiasıyla müebbet, Dere'yi yaraladığı iddiasıyla 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 

Mehmet Karahasan ise Çakır'ı öldürdüğü iddiasıyla 15, Dere'nin yaralanması iddiasıyla 15 yıl olmak üzere 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Tutuksuz sanık Celal Aykut Okumuş ise beraat etti. 

OLAY 

Yiğit Bekçe ile Mehmet Karahasan, 21 Ekim 2006'da Bursa-Yalova girişindeki bir kestane satış mağazasında çalışan Hüseyin Çalışkan'ı, ardından 3 gün içinde Kocaeli D-100 karayolundaki Savaş Dönmez Parkı yanındaki pişmaniye dükkanında Fatih Kılıç, Sakarya'nın Hendek, Mersin'in Erdemli ve Ankara'nın Gölbaşı ilçelerinde gasp amaçlı 5 kişiyi öldürdükleri, 2 kişiyi yaraladıkları iddiasıyla 24 Ekim tarihinde Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde yakalanmıştı. Üç ilde davaları süren Bekçe ve Karahasan, Mersin'deki cinayet davasında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla Bursa'da işledikleri cinayetten ötürü de ağırlaştırılmış müebbet ve 13'er yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2008 Salı 16:41:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?