30
Nisan
2024
Salı
KOCAELİ

Seri katillerin yargılanmasına devam edliyor

Bir hafta içinde 7 kişiyi öldürüp bir kişiyi yaraladıkları iddia edilen Yiğit Bekçe ve Mehmet Karahasan ile onlara yardım ve yataklık yaptığı iddia edilen Celal A.O.'nun yargılanmasına Kocaeli'nde devam edildi.

Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya. Ankara Sincan F1 vi F2 Tipi cezaevlerinde tutuklu bulunan Yiğit Bekçe, Mehmet Karahasan ile Ferizli Cezaevi'nde tutuklu bulunan Celal A.O. katıldı. Adliyede çevik kuvvet polisleri ve jandarma geniş güvenlik tedbiri aldı. Pişmaniyeci Fatih Kılıç'ı pompalı tüfekle öldürdükleri iddiasıyla müebbet hapis cezası ile yargılanan Yiğit Bekçe ve Mehmet Karahasan, iddianamenin kendilerine ulaşmadığını belirterek, savunma yapamayacaklarını söyledi. Hazırlanan iddianame mahkeme başkanı tarafından okunurken, öldürülen pişmaniyeci gencin yakınları duruşma salonunda göz yaşlarına boğuldu. Okunan iddianamenin fotokopileri sanıklara verildi.

Mahkeme başkanı, jandarma ve sanıklara, belirlenecek tarihteki duruşmada mutlaka hazır bulunmaları için tembihte bulundu. Akyazı ilçesinde görevli jandarma subayının talimatla alınan ifadesinin mahkeme tarafından okunmasının ardından, öldürülen pişmaniyeci gencin yakınları, kendilerini savunmak üzere mahkemeden avukat talebinde bulundu.

Pişmaniyeci gencin öldürülmesi olayında sanıklara yardım ve yataklık yaptığı iddia edilen sanık Celal A.O.'nun avukatı Ali Ateş, müvekkilinin olaylarla ilgisi bulunmadığını iddia ederek tahliyesini istedi. alan Cumhuriyet Savcısı Celal Nefes tahliye talebini reddetti.
Duruşma sonunda mahkeme heyeti, sanıklara savunmalarını hazırlamak üzere ek süre verilmesine, öldürülen pişmaniyeci gencin ailesine avukat tayinine karar verdi. Duruşma 11 Temmuz tarihine ertelendi.
iha
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2007 Salı 14:06:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?