2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

Silah arkadaşını Tolon kurtarmış

Tutuklu bulunduğu Kandıra Cezaevi’nde düşerek beyin kanaması geçiren emekli Orgeneral Şener Eruygur’u, düştüğünü duyan silah ve şimdi de cezaevi arkadaşı emekli Orgeneral Hurşit Tolon’un anında madahalesi kurtardı.

Uyurken düşme sesini duyarak derhal infaz koruma memurlarına haber veren Tolon sayesinde, Eruygur zaman kaybedilmeden hastaneye kaldırıldı. Halen yoğun bakımda bulunan ve ’uyutulan’ Eruygur’un dün tomografisi çekildi. Ancak sağlık durumuyla ilgili açıklama yapılmadı.

ERGENEKON davası nedeniyle tutuklu bulunduğu cezaevinde, merdivenlerden düşerek beyin karaması geçiren emekli Orgeneral Şener Eruygur’u, aynı odada kalan emekli Orgeneral Hurşit Tolon’un zamanında görevlilere haber vermesi kurtardı. Perşembe günü oğlu Tolga Tolon’la eşi Hurşit Tolon’u Kandıra F Tipi Cezaevinde ziyaret eden, daha sonra da hastaneye giden Ayla Tolon, Şener Eruygur’un eşi Mukaddes, kızı Ayça Eruygur’u ziyaret etti. İki komutanın eşi, birbirine sarılırken, "Nedir bu başımıza gelenler" diye gözyaşı döktüler.

Büyük acı çekiyordu

Eruygur’un beyin kanaması geçirmesinden büyük üzüntü duyduklarını belirten Ayşe Tolon’un verdiği bilgiye göre, eşi Hurşit Tolon, olayı şöyle anlattı: "Şener Paşa, yatak odası olarak kullandığımız üst kattan, yaşam odası olarak kullanılan odaya her zaman aynı saatlerde iniyordu. Ben uyurken bir gürültü duydum. Merdivenlerden inerken Şener Paşayı yerde yatarken gördüm. Büyük acılar çekiyordu. Hiç vakit kaybetmeden kapıya vurup, infaz koruma memurlarının gelmesini sağladım. Gelen görevli arkadaşlar da çok seri bir biçimde Şener Paşayı hastaneye kaldırdılar. Zaten sağlık sorunlarımız var, cezaevi koşulları sorunlarımızı daha da ağırlaştırdı."

Hürriyet
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2008 Cumartesi 09:48:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?