5
Mayıs
2024
Pazar
KOCAELİ

Silahlı gasp çetesi çökertildi

KOCAELİ'NDE SİLAHLI GASP ÇETESİ ÇÖKERTİLDİ

Kocaeli'nde 2 ayrı silahlı gasp olayına karıştıkları ileri sürülen 10 kişilik çete çökertildi.

Kocaeli'nin Gebze ve Çayırova ilçelerinde bir kamyon ve TIR'ı silahla gasp ettikleri iddia edilen 10 kişi, düzenlenen operasyonla yakalandı.

İddiaya göre, 12 Aralık 2009 tarihinde Gebze Organize Sanayi Bölgesi'nde bir firmaya ait kamyonun şoförünü silahla etkisiz hale getirerek içerisinde bulunan 130 bin TL'lik malı İstanbul'da bir depoya saklayan gasp çetesi, başka bir firmaya ait bir TIR'ı Çayırova mevkiinde durdurarak şoförü silahla etkisiz hale getirdikten sonra yaklaşık 700 bin TL civarında malı başka bir araca aktarıp kayıplara karıştı.

Harekete geçen Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, çalınan mallarının İstanbul, Rami'de bir depoya saklandığını tespit edip buraya baskın düzenledi. Yapılan baskında gasp edilen mallar ele geçirilirken, olayla ilgili Ergül A. (37), Mehmet A. (39) ile Süleyman D. (26) gözaltına alındı. Yapılan aramada, gasp olaylarında kullanılan silah da ele geçirildi. 3 kişi ifadeleri alınmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürülürken, zanlıların evlerine de baskınlar yapıldı.

Operasyonda; çetenin lideri olduğu iddia edilen Cihan D. (34) ile üye oldukları iddia edilen İsmail D. (29), Fevzi D. (37), Recep K. (31), Kemal D. (40), Mustafa Ö. (40) ve Yavuz G. (27) de gözaltına alındı. Zanlılar, iki günlük ifadelerinin ardından, "nitelikli yağma, kamyon gasp etme, nitelikli suç örgütü kurma ve ruhsatsız silah taşıma" gibi suçlardan adliyeye sevk edildi. Bazı zanlı yakınları ise basın mensuplarının görüntü almasını önlemeye çalıştı.

KOCAELİ'NDE SİLAHLI GASP ÇETESİ ÇÖKERTİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2010 Cuma 16:50:00
Güncelleme :5 Şubat 2010 Cuma 18:13:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?