2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

Şimdi de okul yaptırıyorlar

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde tarihi bir camii onaran Altıntaş ailesi, şimdi de aynı yerde bir ilköğretim okulu yaptırıyor.

Gebze'de bir firmanın lastik bayiliğini yapan ve 2 oteli bulunan işadamı Muzaffer Altıntaş, daha evvel tarihi Orhan Camii'nin onardı. Yaşlılar için huzurevi yapmayı planlayan Altıntaş, ilçede okulların yetersiz olduğunu görünce soluğu Kocaeli Valiliği'nde aldı.

Oğulları Halit, Turgut ve Davut ile birlikte Vali Gökhan Sözer ile görüşen işadamı Muzaaffer Altıntaş, Mutlukent bölgesinde 16 derslikli bir okul yapmaya karar verdi. Yaptırılacak okulun protokolü Kocaeli Valisi Gökhan Sözer'in makamında İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Küçük, Gebze Kaymakamı Mehmet Emin Avcı'nın katıldığı törenle imzalandı.

Altıntaş, "Ben ve oğullarım memleket sevgisi ile yaşıyoruz. Memleketimizi çok seviyoruz. Daha önce tarihi bir camii onardık. Yaşlılar için bir huzurevi yapmayı planlıyordum. Okullarda çocukların zor şartlarda eğitim gördüğüne şahit olunca bir okul yaptırmaya karar verdim. Zenginler yılda bir kez oturacakları vilları 1,5 milyar verip kiralamak yerine, 200 milyona daire tutsunlar. Okul yaptırsınlar. Geleceğimizin mimarı olan çocuklarımızın iyi şartlarda yetişmesi ve memleketine faydalı olması için herkesi okul yaptırmaya davet ediyorum" şeklinde konuştu.

Kocaeli Valisi Gökhan Sözer de 13. okulun protokolünü imzalamaktan mutlu olduğunu belirterek, "Biz ülkesini seven, memleketini seven herkesi okul yaptırmaya davet ediyoruz. Bu tür imza törenlerini tüm işadamlarımıza örnek olsun diye basın huzurunda gerçekleştiriyoruz. Şehir merkezinde okul sorunumuz yok. Gebze'de çok sayıda dersliğe ihtiyacımız var. Bugün bir dersliğe 45 öğrenci düşüyor. Hedefimiz derslik başına 35 öğrenci. Kampanya kapsamında yaptırılan tüm okullarımız önümüzdeki eğitim ve öğretim yılında hizmete açılacak" dedi.

Altıntaş ailesi tarafından yapıtırılacak Gebze Muzaffer Altıntaş İlköğretim Okulu 16 derslik, 2 ana sınıfı ve 1 çok amaçlı salondan oluşacak. Okul, bodrum, zemin kat üzerine 2 kat olarak inşaa edilecek. Toplam 2 bin 408 metrekare alana inşa edilecek okul, 1,5 milyon YTL'ye mal olacak.

.
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2008 Pazartesi 13:16:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?