6
Mayıs
2024
Pazertesi
KOCAELİ

Sinekle mücadele erken başladı

KOCAELİ'DE SİNEKLE MÜCADELE ERKEN BAŞLADI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Veteriner Şube Müdürlüğü, yaz sezonunun haşeresiz geçmesi çalışmalarına erkenden başladı.

Büyükşehir Belediyesi, haşerelere karşı etkin bir mücadele başlattı. Yaz aylarında vatandaşın dinlenme rekrasyon alanı olan Sekapark’ta ilaçlama çalışmalarına devam eden Büyükşehir ekipleri bu işi yılın on iki ayına yayıyor. Özellikle kış aylarında başlayan çalışmalarda haşerelere larva döneminde müdahale edilerek, üremeleri engelleniyor.

Üremesi serbest bırakılan 2 sinekten 6 nesil sonra 16 milyar sinek üreyebiliyor. Sinek üreme alanları olan foseptik, logar ve ızgara araları gibi yer altı sistemleri denilen kent damarlar ağlarının mutlaka ilaçlanması gerekiyor. Bu alanlar yer altında olduğundan izolosyonu çok iyi. Dolayısıyla burada yaşayan sinekler dışarıdaki soğuk ve rüzgardan etkilenmeden uygun nem koşullarında yaşadıkları için buralara sığınıyor. Sineklerle mücadelede Avrupa standartlarına uygun bir çalışma yapan Büyükşehir ekipleri yıl boyunca Kasım, Aralık, Ocak, Şubat ve Mart olmak üzere 5 ay boyunca ilaç uygulaması yapıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler, günümüz teknolojisiyle donatılan araç ve ekipmanlarla çalışıyor yapılan çalışmaların basit bir sinek mücadelesi olmadığının bilincinde olan sağlık ekipleri, insan sağlığını, tarımı ve ekonomiyi tehdit eden haşerelere karşı önlemleri erkenden alıyor. Büyükşehir Belediyesi, sürdüreceği çalışmaları 38 personel ve 16 araçla gerçekleştirecek. Uygulama, Dünya Sağlık Örgütü kriterlerinde uygun olarak yürütüyor.

KOCAELİ'DE SİNEKLE MÜCADELE ERKEN BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2011 Pazar 12:43:02
Güncelleme :24 Ocak 2011 Pazartesi 01:00:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?