30
Nisan
2024
Salı
KOCAELİ

Singapur-Türkiye velayet savaşı

İnternet aracılığıyla tanışan Singapurlu bir kadın ile İzmitli eski eşi arasında, iki kızlarının kimde kalacağı konusunda yaşanan anlaşmazlık, çocuk kaçırma yarışına dönüştü. Singapur medyası, "Sınır ötesi aşk savaşı" başlığıyla dün yayınladığı haberde, çiftin filmleri aratmayacak sıradışı ilişkisini anlattı.

SİNGAPUR’un en çok okunan ikinci İngilizce gazetesi The New Paper, geçen mayıs ayında Kocaeli yerel basınına da yansıyan aile dramındaki son gelişmeleri aktardı. İnternet aracılığıyla tanıştıktan hemen sonra, 1997’de hem Singapur, hem de Türkiye’de dünya evine giren Singapurlu Nadira Binte Naidin ile İzmitli işadamı Sait Koştu, önce Türkiye’ye, ardından da Singapur’a yerleşti. Son olarak Koştu’nun Ortadoğu ile Güneydoğu Asya arasında demir-çelik ve ahşap malzeme ticareti yapan şirketindeki işleri nedeniyle Malezya’da yaşadılar.

Sonra ayrılmaya karar veren çift, 2005’te Singapur’da boşanma davası açtı. Dava sürerken, 43 yaşındaki Koştu, geçtiğimiz yılın şubat ayında 8 ve 6 yaşlarındaki kızlarını alarak Türkiye’ye döndü. 31 yaşındaki anne, kızlarının kaçırılmasını engellemek için pasaportlarını bizzat elinde tuttuğunu, ancak kocasının, imzasını taklit edip Türk Büyükelçiliği’nden yeni pasaportlar çıkarttığını savunarak polise başvurdu. Çocukların Singapur pasaportlarının halen annede olduğunu gören Singapur polisi soruşturma açtı.

Şiddetli geçimsizlik nedeniyle kocasından resmen boşanan Naidin, kızlarını geri almak için defalarca Türkiye’ye geldi. Kocaeli 2’nci Aile Mahkemesi’nde de velayet davası açan Naidin’in, eşi aleyhine açtığı evrakta sahtecilik davası ise kabul edilmedi. Bu yılın nisan ayında, babası Alavi Kutti Naidil (58) ile Türkiye’ye gelen Naidin, kızlarını, okulları önünden kaçırmaya çalıştı, ancak başarılı olamadı. Küçük kızının altıncı doğumgünü vesilesiyle mahkeme kararını kullanıp çocuklarını bir günlüğüne teslim alan anne Naidin, onları kaçırıp dedeleriyle birlikte Suriye sınırına götürdü. Sınırı geçen Naidin ile babası ve çocukları, Suriye’de bir pansiyona yerleşip Singapur’a dönmenin yollarını aramaya başladılar. Suriye polisi, cep telefonuyla konuşma yaptığını tespit ettiği eski eşinin izini Suriye’ye kadar süren babanın ihbarı üzerine olaya müdahale etti. Bir hafta kızlarıyla birlikte cezaevinde tutulan Naidin, Türkiye’ye sınırdışı edildi. Türkiye’de bir mahkeme, çocukları babaya verirken, anne ve büyükbabayı da Singapur’a sınırdışı etti.

Hurriyet
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2007 Pazartesi 06:54:20
Güncelleme :3 Aralık 2007 Pazartesi 16:20:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?