2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

Sirmen seçimde iddialı

CHP İl başkanı Sefa Sirmen, AKP İl başkanı Zeki Aygün’ün Yönetim Kurulu toplantısı sonrasında kendine yönelik yaptığı ithamları seviyesiz, tepkisini ise eleştiriler karşısında tahammülsüz diye nitelendirerek,“ Önümüzdeki Mart ayında yapılacak yerel seçimler için CHP ve Sefa Sirmen rüzgarı estiğinden tüm gücü ile yanlış ithamlarla bizimle uğraşmaya çalışıyor. Seçimleri kaybetme korkusu ile gerçeğe aykırı beyanlarda bulunuyor. Ancak bu şekilde konuştukça daha da fazla itibar kaybediyor. Bizim için kullandığı sözler seviyesiz ve tahammülsüzlüğün ifadesidir” dedi. Sirmen, Aygün’ün il Başkanlığının Işık dönemi ile karşılaştırılması ve başarısız bulunması karşısında, gereksiz çıkışlar yaparak kendisini ispatlamaya çalıştığını da söyledi.

VERDİĞİMİZ HER SÖZÜ YERİNE GETİRDİK YA SİZ?

CHP İl Başkanı Sefa Sirmen, görev yaptıkları dönemde Kocaeli halkına verdikleri her sözü yerine getirdiklerini, yapılan eserlerin ortada olduğunu, buna rağmen siyasi körlük ve kıskançlık içinde olanlar tarafından suçlanıp itham edildiklerini ifade ederek “Gururla ifade ediyoruz ki, ülkemizde baraj yapan tek yönetim biziz. Doğalgaz getiren üç ilden biri, olimpik düzeyde buz pateni yapan, ülkenin en kaliteli ve en büyük toplu konutlarını üreten, ilk defa ülkede en modern ve en büyük çöp fabrikasını inşa eden, büyük ve modern arıtma tesisleri ve mezbaha kuran, ülkenin en büyük kapalı fuar merkezini açan bizim yönetimimizdir. Doğru yönetim anlayışı, geleceği görerek yapılan planlama ve halkımızdan aldığımız güç sayesinde yaptık bunları. Peki ya siz ülkeye örnek olacak, kentin ihtiyacını karşılayan bir proje gösterebilir misiniz? ” şeklinde konuştu.
Sirmen, Büyükşehir Belediyesinin beş yıl içinde trafik sorununu bile çözmekten uzak iki şaibeli battı çıktı, kavşaklar, ağaçlandırma ve çevre düzenlemeleri, beldelere yapılan kültür merkezleri, Sekapark ve bunun gibi işler dışında büyük projeler yapamadığını, bunlara ise beş milyar dolar harcayıp kentin parasını heba ettiğini, bunu bildikleri için 17 trilyon harcayıp pazarlama yapar gibi reklam yaptığını, Aygün’ün de açıklamalarında aynı nakaratı tekrarladığını vurguladı.
Büyükşehire yönelik eleştirilerin yanısıra AKP hükümetinin yaptıklarına da göndermelerde bulunan Sirmen “Dış ticaret açığındaki artış oranı aralık 2002’ye nazaran yüzde 241. AKP iktidar olduğunda toplam dış borç 222 milyar dolar bugün 500 milyar dolar. İşsizlik almış başını gidiyor. Ailelerin bankalara borcu 2002 Aralık ayında 4.3 milyar YTL, 2007 Mayıs ayında 24.4 YTL ve artış yüzde 67. Ayrıca, yabancıların devlet tahvili hazine bonosu ve borsa kazançlarının vergisi yüzde 15’den sıfıra indirildi. AKP iktidar olduğunda yabancıların bankacılık sektöründeki payı yüzde 3, bugün yüzde 42 ve artış oranı yüzde 1300. Esnafların karşılıksız çeklerinde artış yüzde 102, protesto edilen senetlerde artış yüzde 204. AKP iktidar olduğunda 8 milyon olan vergi yükümlüsü sayısı 2006’da 7 milyon 530’a indi. Yine Türk halkı beş yılda dünyanın en pahalı akaryakıtını kullandı” dedi.
Sirmen, hem genelde hem de yerelde başarısız olan bir partinin il başkanının, hele hele Doğalgazda son 9 aylık sürede yüzde 49, elektrikte ise yüzde 54 zam yapan bir zihniyetin hala halkı düşünmekten ve kazanmaktan bahsetmesini abes, kendilerini suçlamasını ise başarısızlıklarını gizleme çabası olarak niteledi.

DEVLET İMKANLARI İLE DEĞİL BELEDİYE OLARAK
KAÇ KONUT YAPTINIZ?


İl başkanı Sirmen, görevde oldukları yıllarda toplu konut üreten ülkenin ilk belediyelerinden olduklarını, ilimizin en uygun ödeme koşullarına sahip kaliteli konutlarını ürettiklerini, devlet desteği ile değil vatandaşlarla elele vererek yaptıklarını ifade ederek, Aygün’ün 15 bin konut ürettikleri yolundaki açıklamasına “Devlet gücü ile yapılanları değil, Kent Konut olarak ne kadar yaptınız onu açıklayın” karşılığını verdi.
Aygün’ün, Devlet parası ile TOKİ’nin yaptığı konutları kendileri yapmış gibi 15 bin konut yaptık diye gösterdiğini, oysa resmi sitelerinde Kent Konut’un yaptığı konut sayısının 3461 olarak gözüktüğünü, onunda hepsinin tamamlanmadığını, TOKİ’nin yapılan ve devam eden 9318 konutunu da sahiplendiğini vurgulayan Sirmen “Burada önemli olan kaç konut yapıldığından çok, nasıl yapıldığıdır. 15 yada 20 bin konutta yapabilirsin. Önemli olan Belediye olarak, devlete sırtını dayamadan 5500 konut üretebildin mi? “diye sordu.
Sirmen, Büyükşehir Belediyesinin vatandaşların evlerini ve arazilerini komik rakamlarla kamulaştırarak fahiş fiyata konut sattıklarını, hatta sosyal konut üretmesi gerekirken müteahhitliğe soyunarak lüks konutlar yaptığını da vurguladı.

VERDİĞİMİZ SÖZÜN ARKASINDAYIM: HERKESE İŞ VE İHTİYACI OLANA EV

CHP İl Başkanı Sirmen, kendileri tarafından açıklanan ihtiyacı olan herkese ev ve onbinlerce insana iş sözünü eleştiren Aygün’e, sözümüzün arkasındayız diye yanıt verdi. Sirmen, geçmişte ne söyedilerse yaptıklarını, bugünde söylediklerini yapacaklarını ifade ederek, “ Vatandaşların kirasız oturacakları 70 bin konut yapacak ve onbinlerce işsize iş kapısı açacağız. Sadece bununlada kalmayacak, başta ulaşım sorunun çözümü için metro olmak üzere yeni örnek projeler yapacağız. Halkın umutları ile oynadığımız sözleri boş laflardır. Doğrudur, mevcut yönetim verdiği hiç bir sözü yapamadığından bizim projelerimizi karartmaya çalışıyor. Ama halk bize inanmaktadır” dedi.

269 TRİLYON NEREDE HALA YANIT YOK

Sirmen, Aygün’ün daha önce aynı zihniyette olanların yaptığı gibi geçmiş hizmetleri karaladığını, oysa köylere kadar götürdük diye övündüğü suyun ve doğalgazın bu dönemin ürünü olduğunu, boy boy pozlar verdikleri projelerinde yine o döneme ait olduğunu bildikleri halde, kendi saltanatlarını sürdüreceklerini sanarak haksızlık yapmaktan geri durmadığını ifade etti. Sirmen “ Aygün, geçmişte kentin alt yapısını yapamadığımızı, kenti sular altında bıraktığımızı söylemektedir. 269 Trilyon lirayı yerin altına gömdük diye övünüyorsunuz, bize çamur atıyorsunuz ama daha yakın zamanda neden İzmit ve Gebze’yi suların bastığını açıklayamıyorsunuz. Bu 269 trilyon nereye gömüldü? Zamanı geldiğinde onu da biz açıklayacağız” şeklinde konuştu.

DOKUNULMAZLIKLARDAN KAÇAN VE KORKAN SİZSİNİZ

AKP İl başkanı Zeki Aygün’ün yaptığı açıklamaların 5 yıllık basiretsizlik ve beceriksizliklerini sergilemekten başka bir şey olmadığını vurgulayan Sirmen, milletvekili iken yargılanmak için niye istifa etmedin diye soran Aygün’e şu yanıtı verdi: “Daha 2002 seçimleri seçim beyannamelerinde, söz verdikleri yasama ve memur dokunulmazlıklarını, mahkemelerden korktukları için kaldırmayanlar utanmadan benim milletvekili iken istifa etmem ve yargılanmam gerektiğini söyleyecek kadar akıllarını kaybetmiş durumdalar. Bu ifadeleri şaşkınlıkla okudum. Ben milletvekili olduğum zamanda Yuvacık barajı davası ve hakkımda ne varsa, yargılanmam için defalarca TBMM başkanlığına başvurarak dokunulmazlığımın kaldırılmasını istedim. Buna AKP’liler kendileri için emsal olur düşüncesi ile izin vermediler ve kendilerini korudular. Ben de bunun üzerine 2007 seçimlerinde milletvekili adayı olmayarak dokunulmazlığımın kaldırılmasını sağladım ve bir yıldan fazla zamandır halkın içinde, onurumla ve şerefimle dolaşıyorum”.

HAKKIMDA HİÇBİR YOLSUZLUK DAVASI YOKTUR

Aygün’ün kendi davaları ile ilgili halkı yanıltıcı açıklamalar yaptığını vurgulayan Sirmen “Davalar ile ilgili bilgileri kötü niyetli bi haber ve hatalıdır. Bu yorumlar bağımsız Türk yargısına müdahaledir” şeklinde konuştu.
Kendisi ile ilgili bugüne kadar hiç bir yolsuzluk davası açılmadığını, davaların projelerin pahalı yapılması, seçim yasaklarını ihlal ve fazladan işçi çalıştırma gibi konular olduğunu, hiçbir utanılacak davası olmadığını, oysa AKP il başkanının halkı yanılttığını söyleyen Sirmen “ Benimle ilgili Kocaeli davalar vardır. Ancak bu Aygün’ün yanılttığı gibi değil. Bu davaların 8 tanesi AKP milletvekilleri, belediye başkanları ve parti yöneticilerinin açmış bulunduğu manevi tazminat davaları olup büyük bölümü benim lehime sonuçlanmıştır. Seçim yasalarına aykırılıktan 11 soruşturma yapılmış ve bunların tamamı ile ilgili dava açılmasına yer olmadığına karar verilmiştir. Fuar müdürlüğüne borç para verilmesi, işçi çalıştırırken bazı usulü kurallara arkadaşlarımızın uymaması gibi iddialarla açılmış davalar vardır.”dedi.

YARGILANMAYI İSTEYEN BELKİ TERK ÖRNEK BENİM

AKP il başkanı Aygün’ün bahsettiği İZGAZ ile ilgili davanın Kocaeli 2 Asliye ceza mahkemesinde hükmün açıklanmasının ertelenmesi şeklinde ara kararı ile sonuçlandığını, bunun AKP’liler tarafından kullanılacağını düşündüğünden temyiz yoluna gittiğini ve devam eden davada yargılanmayı kendisinin istediğini, Yuvacık barajı ile ilgili açılmış olan dava içinde Ankara ağır ceza mahkemesinin berat kararı verdiğini, temyiz kararının beklendiğini, temyiz berat kararını onayladığında ise bu davanın da ortadan kalkacağını ifade eden Sirmen, “Projelerim onurum, anlım ak ve halkın içindeyim” şeklinde konuştu.


BİZ YAPMAKTAN YARGILANIYORUZ SİZ SATMAKTAN YARGILANACAKSINIZ

Büyükşehir Belediyesi yöneticileri hakkında, KOMEK ihalesine fesat karıştırmaktan soruşturmanın devam ettiğini ama bakanlığın izin vermediği için savcıların dava açamadığını, CHP’nın başvurusu üzerine Danıştay’dan izin beklendiğini, SAKA park ihalesi nedeniyle Danıştay kararına rağmen izin verilmediği için soruşturma açılamadığını, Yuvacık, Sapanca gölü arasına çekilen hatla ilgili ihale usulsüzlüğü, yolsuzluk ve fesat olduğundan hareketle bakanlığa başvurulduğunu, Perşembe pazarının ihalesinde de usulsüzlük nedeniyle soruşturma izni istendiğini, Antikkkapı ile ilgili yolsuzluk iddialarının devam ettiğini, Derince Toylar yolunda yapılan ihale yolsuzluğunun da İçişleri bakanlığında olduğunu ve yine orduevi Battı Çıktı ihalesininde usulsüz bir şekilde şirketten şirkete devredildiğini vurgulayan Sirmen “Görev süreniz bittiğinde, çok sayıda davanın sizi beklediğini unutmayın. Bir korkunuz yoksa, izinlerin arkasına sığınmaz ve şimdiden yargıya başvurursunuz” dedi.
AKP’li Büyükşehir Belediyesinin usulsüz işlerin yayında kent yararına olmayan işlere de imza attığını vurgulayan Sirmen, bunların başında da İZGAZ’ın ucuza satılmasının geldiğini söyledi. İZGAZ’ın yanısıra kendileri tarafından yapılan Belsa Plaza’nın da satışa çıkarıldığını vurgulayan Sirmen “Biz yaptığımız için sizin gibi insanların başvurusu sonucu yargılanıyoruz ama siz sattığınız için yargılanacaksınız” dedi.

DOKUNULMAZLIĞIN ARKASINA SIĞINMAYIN

Hukuki olarak kendilerinin hesap verecekleri günün elbet geleceğini ama asıl cezanın ise halk tarafından sandıkta verileceğini ifade eden Sirmen, Aygün’ün bu kadar seviyesiz saldırılarda bulunmasının bundan kaynaklandığını ve bir il başkanına yakışmadığını söyledi. Sirmen “Korkunun ecele faydası yok. Belediyede görevi devralacak ve dosyalarınızı açacağız” dedi.
Büyükşehir belediye yönetiminin 4 yıl gibi kısa süre içersinde çok sayıda suç işlediğini ancak dokunulmazlık zırhına bürünerek yargılanmaktan kurtulduklarını söyledi. Sirmen, kendisine milletvekilliğinden niye istifa etmedin diyen Aygün’e buradan seslendiğini ifade ederek “Hakkında soruşturma açılan belediye başkanı, Genel sekreter ve diğerleri yargılanmak için bakanlık izinlerine sığınmasınlar ve memur dokunulmazlığına sığınmayıp cesaretleri varsa izne gerek yok diyerek bağımsız mahkemelerin huzuruna çıksınlar. Bunu yapamıyorlarsa görevlerinden istifa ederek mahkemelerin huzuruna çıkarak aklansınlar” şeklinde konuştu.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2008 Pazartesi 13:35:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?