2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

Sirmen seçimlerde iddialı

CHP İl Başkanı Sefa Sirmen, il Yönetimi adına İzmit basınına Pahsa Otel restorantında verdiği iftar yemeğine 200 kişi katıldı. Davet edilen 100 gazeteci ile yöneticilerin katıldığı iftar yemeğine, güzel organizasyon ve samimi ortam damgasını vurdu.

Yemeğe CHP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi, Kocaeli Milletvekili Hikmet Erenkaya, CHP il Başkanı Sefa Sirmen, İl yönetim kurulu üyeleri, İlçe Başkanları, belediye başkanları, il, ilçe kadın kolları Başkanları, Büyükşehir gurup başkanvekili, disiplin kurulu Başkanı katıldı.

9 000 HABER

İlk konuşmayı yapan CHP il Başkanı Sefa Sirmen, ilimizdeki hemen hemen tüm gazetecilerin katılımından dolayı mutlu olduğunu ifade ederek başladığı konuşmasında, göreve geldiklerinden buyana 250 gün geçtiğini ifade ederek, yaptıkları çalışmalardan örnekler verdi. Sirmen, İl Yönetim Kurulunun bugüne kadar 36 kez toplandığını, İlçe başkanlarıyla düzenli toplantılar yapıldığını, kadın ve gençlik kollarının aktif çalışmalar yürüttüğünü, 15 ayrı konuda kurulan komisyonların etkin çalışmalar yaptığını, Danışma Kurulu Toplantılarını başarıyla tamamladıklarını,Büyükşehir belediyesi Meclis Grubu ve il Genel Meclis grubu, her ay düzenli toplantılar yaptıklarını,Parti içinde 2000 kişiye eğitim verildiğini,516 mahalle ve köy temsilcisi ile seçim sandıkları için 16 bin sandık görevlisinin belirlendiğini,Kocaeli muhtarlarının büyük bir bölümü ile toplantılar yapıldığını, köklerimiz ile buluşuyoruz projesi ile 3000 emektar partiliye ulaşıldığını,bugüne kadar, yaklaşık 60 bin vatandaş ile görüşüldüğünü,İnternet site kanalıyla görüşlerinin 2.244 adet haberle kamuoyuna aktarıldığını ve yoğun bir üye kayıdı yaptıklarını vurguladı.

DOĞRU MUHALEFET YAPTIK

250 gündür haklı söylemlerde bulunduklarını, her söylediklerinin halk ve kent yararına konular olduğunu, bu nedenle gündemi belirlediklerini ifade etti. Sirmen, 5 yıl ve beş milyar dolar boşa harcandığını, Belediye kaynaklarının üretime ve istihdama yönelik olarak kullanılmadığını, belediye personeline zulüm ve ayrım yapıldığını, Battı çıktıların hem pahalıya hem de boşuna yapıldığını,kentsel dönüşüm adı altında, vatandaşlar mağdur edildiğini, Körfez'deki facialar tehlikesi karşısında önlem alınmadığını,kiralık araç siteminde, değişik illerden araç kiralamalarının dikkat çektiğini ifade ederek "Projeler yapmak yerine, reklamlara trilyonlar harcanmaktadır.Gebze köyleri, İstanbul'un çöplüğü olmuştur.Su ve doğalgaz'a zam yapmak yanlış olmuştur.Yuvacık Barajı suyuna, bazı bölgelerde, dere suyu karıştırılması son derece yanlıştır.BELSA PLAZA'nın boşaltılması ve satılması doğru değildir. İZGAZ'ın yok pahasına satılmıştır. KENT KONUT'un görevi, lüks konut yaparak ticaret yapmak değil, sosyal konut üretmektir. Köyler arasında ayrım yapılmaktadır. Çiftçi ve köylü zor durumdadır ama destek olunmamaktadır"dedi.

Sirmen, başta Büyükşehir belediyesi olmak üzere seçimlerde iddialı olduklarını, her yer için çok sayıda projelerinin hazır olduğunu, kenti yeniden toparlayacaklarını da ifade ederek "Metro, yapacağımız ilk işlerden biri olacaktır.70 bin konut yapacağız. İhtiyacı olanlar, kira ödemeden, bu konutlarda oturacak. Başta gençler olmak üzere, işsizlere iş imkanı yaratacağız. Buna söz veriyoruz" şeklinde konuştu. 

AKP EN BÜYÜK DARBEYİ KOCAELİ'YE VURDU

Kocaeli'yi çok sevdiğini ancak içinde bazı uhdelerin kaldığını söyleyerek söze başlayan Selvi ise, AKP hükümetinin en büyük darbeyi Kocaeli'ye vurduğunu söyledi. Selvi, 'Kocaeli beni çok üzdü. Ülke ve Kocaeli ekonomisine büyük katkı koyan memur ve işçi sınıfının kalkındığı Kocaeli'de büyük yağmalamalar oldu. Yandaşlarına peşkeş çekilmesinin bedelini Kocaeli ödedi. Ekonomi gün geçtikçe kötüye gitti işsizlik büyük boyutlara ulaştı. İl ekonomisi de büyük darbe gördü. Özelleştirmeyle elden çıkan fabrikalar sadece işçileri değil esnafımızı da vurdu. Kocaeli hak etmediğini yaşayan illerden biri oldu.'dedi.

Kocaeli'ye ikinci en büyük darbeyi vuranın yerel yönetim ve belediyelerin olduğunu da ifade eden Selvi, 'Kocaeli'de sosyal belediyeciliği getirmiş büyük emekler vermiş CHP'li belediye başkanlarının hala isimleri unutulmamış ve Türkiye'ye örnek olacak hizmetler vermişlerdir. Ama AKP'li belediyelerde ne yazık ki olumlu bir gelişme olmadığını üzülerek görmekteyiz. Yeni bir dönem başlamak zorunda.'dedi.

DENİZ FENERİ DÜNYAYI SALLADI

Konuşmalarında genel konulardan da bahsederek yaşananlardan sonra insanların dönüp AKP iktidarına bakmak zorunda olduğunu da söyleyen Selvi, 'Ülkemizde yapacaklarının tam tersini uyguladı. 7 yılda uygulamalarıyla ülkemizde kaos ve belirsizlik yarattığını üzülerek gördük. Dış politikadaki zafiyetimiz inkar edilemeyecek noktaya geldi. Çıkar sağlamayı ülke yönetimi hale getirdiler. Deniz Feneri olayı Avrupa'yı hatta dünyayı salladı. Türkiye'de ise kamufle etmek için her türlü yola başvurduklarını görüyoruz. Garip gurebanın haklarını nasıl vicdansızca sömürdüklerini ibretle gördük. Güneş balçıkla sıvanmıyor. Başbakan önce uslubunu bozdu. Bir devlet adamına yakışmayacak 'Şerefsiz, onursuz' gibi keleleri mahalle kavgasında bile söylenmeyecek ağır lafları kullanmasının elbet bir nedeni var. Köşeye sıkıştı ve kalitesini düşürdü. Böylesine bir yağmalamanın yapıldığı Türkiye'de dikkatleri başka yöne çekmek için Ergenekon diye bir şey çıkarttılar. Bu olayda toplumu susturmak çin yapıldığı izlenimi ağır basmıştır. İnsan telefonla konuşmaya bile endişe ediyor. Çünkü önüne geleni dinliyorlar. Bu yaptıkları kendilerini kurtarmak için başkalarını karalamaktan başka bir şey değildir. Gözaltına alınanlar derhal tahliye edilmeli ve varsa suçları tutuksuz yargılanmalıdırlar. Ateş düştüğü yeri yakıyor. 6 yıldır kendi sorunlarını çözmek için milleti oyalayıp onların sorunlarına dönüp bakmadılar. Bunun için Türkiye'de demokratik çözümler ve fırsatlar hala vardır. Toplumsal yaraların onarılması için ilk önce yerel seçimlerden başlayarak herkesin ülkesine sahip çıkması gerekiyor. Türkiye'nin gerçek kurtuluşu bu olacaktır. Mutlu bir Türkiye için ilk adım yerel seçimler olacaktır.'dedi.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2008 Cuma 09:42:35
Güncelleme :26 Eylül 2008 Cuma 09:48:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?