3
Mayıs
2024
Cuma
KOCAELİ

Sirmen'den Başkan'a sert yanıt

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli Milletvekili Sefa Sirmen, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosman’ın açıklamalarına sert tepki gösterdi. CHP Kocaeli İl Başkanlığı’nda İl Başkanı Cevdet Barış ile birlikte bir basın toplantısı düzenleyen CHP Kocaeli Milletvekili Sefa Sirmen, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosman’ın açıklamalarına tepki göstererek, bugüne kadar hep belgelerle konuştuğunu söyledi.

Sefa Sirmen, "Başbakan Tayyip Erdoğan Adana ziyaretinde ’CHP’nin geçmişi kirli’ şeklinde bir açıklama yapmış, buna örnek olarak İSKİ ve Yuvacık Barajı’nı göstermiş. Biz bugüne kadar belgelerle konuştuk. Belgelerimizi Ankara’da basın toplantısında açıkladık. Açıklamada barajın Hazine’ye yük olmasının sorumlusunun Başbakan’ın bizzat kendisi olduğunu söyledik. Kendisi gazetecilerin Sirmen baraj ile ilgili olarak sizi suçluyor sorularına cevap veremedi. Yerine taşeronu Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na talimat vererek bir açıklama yaptırdı. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu, Yuvacık barajı hakkında konuşacak en son kişidir. Kendisi baraj yapıldığında Yuvacık Belediye Başkanı’ydı. Talimat yukarından geldiği için o birşeyler söyledi. Karaosmanoğlu bana az gelir. Benim muhatabım aslında Başbakan’dır. Karnından konuşarak lafı atmak yerine geleceksin lafının arkasında duracaksın. Ya da başlattığın Meclis soruşturmasını devam ettireceksin" dedi.
Yuvacık Barajı’nın 1996 yılında açılışına dönemin Enerji Bakanı Recai Kutan’ın da katıldığını belirten Sirmen, "Madem bu kadar yanlış bir projeydi Osman Pepe ya da Karaosmanoğlu kendi bakanlarına neden yanlışları anlatmadı? Neden açılışını yaptırdılar? Projenin zarar etmesinin tek sorumlusu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dır. Yüz milyon metreküp su alacakken suyu almayınca baraj zarar etmiştir. Proje İzmit’e hayat vermiştir. Dönemin Yuvacık Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile birlikte İstanbul Büyükşehir Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a gittik. Kendisi bizi çok iyi karşıladı. İSKİ Genel Müdürü’nün yurt dışında olduğunu, geldiğinde bu konuyu halledeceğini söyledi. Ancak sonradan duyduk ki Erdoğan CHP’li bir belediyeden su almam demiş. Oysa baraj yapılırken ortada taahhütler var. Kredi isteklere göre alınmış. Başbakan suyu almayınca baraj da zarar etmiştir" diye konuştu.

Sirmen, Yuvacık Barajı’nın çocuklarına ve kendisinden sonra gelecek nesillere gururla bıraktığı bir proje olduğunu, her zaman Yuvacık Barajı ile gurur duyacağını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2005 Cumartesi 18:58:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?