3
Mayıs
2024
Cuma
KOCAELİ

Siyasetin Kocaeli ilgisi

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Selüloz-İş Sendikası Genel Merkezi’ni ziyaret ederek, Kocaeli’nde bulunan sendikacılarla görüştü. Ağar, sendika temsilcilerinin sorunlarını dinledikten sonra Selüloz İş Genel Merkez binasından ayrıldı.

Sendikacıların sorunlarını dinleyen Ağar, halktan kopan hükümetin tuzu kuruların, rantiyecilerin hükümeti olduğunu iddia ederek, "Türkiye baskıyla düşük tutulan doların ortaya koyduğu sahte ithalat cennetine çevrilmiştir. Üretmeyen bir Türkiye kredi ve kredi kartlarıyla geleceğini ipotek altına alan bir ülke haline gelmiştir. Bunları geçmişte tekrarlarını gördük. Türkiye ithalata dayalı bir büyüme modeliyle her seferinde duvara çarpmıştı. Büyük ekonomik krizler oldu. Bu tablo sıcak parayla borcu borçla kapatmayla, ertelenmeyle taşınamazdı. Dış borç anlayışı ile nereye kadar taşınacak? Dış politikada verilecek tavizlerin gittiği noktaya kadar taşınacaktı. Dış politikada verilecek tavizler yeni bir sıcak para çekilmesiyle borç krizi ve yeni bin ekonomik krize kadar taşınacaktır. Bu hükümete Türkiye büyük gelmiştir. Türkiye bu hükümetten büyüktür. Bu hükümetin Türkiye’yi taşıyamayacağı anlaşılmıştır" dedi.

Ağar, hükümetin 17 Aralık’tan sonra Avrupa Birliği (AB) sürecinde frene bastığını öne sürerek, "Hani nerede yere göre sığdıramadığınız AB politikalarınız? Şimdi baş müzakereci bile tayin edemiyorlar. 120 bin AB mevzuatını ödenek yok diye tercüme edemiyorlar. Bu hükümetin planı programı yok. Günü gün edeyim de iktidarda kalayım o kadar. Süreç başlamıştır. Hükümet pek çok olayda inisiyatifi elinden kaçırmaya başlamıştır. Kendi getirdiği bürokratlara sahip olamayan, kendi getirdiği bürokratların yolsuzluk gibi bir suçlamaya muhatap olan yapının çöküş süreci başlamıştır. Türkiye’nin yepyeni bir iktidar ile farklı politikalarla önünü açabiliriz. Türkiye bunu yapabilecek güç ve kabiliyettedir" diye konuştu.

Ağar, sendika temsilcilerinin sorunlarını dinledikten sonra Selüloz İş Genel Merkez binasından ayrıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2005 Cumartesi 21:32:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?