30
Nisan
2024
Salı
KOCAELİ

Sokak çocuklarına kesintisiz hizmet

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na (SHÇEK) bağlı hizmet veren Gölcük Çocuk ve Gençlik Merkezi, sokakta çalışarak ailesine ekonomik katkıda bulunan çocuklar için aralıksız hizmet vermeyi sürdürüyor. 

Kuruluş gayesi sokakta çalışarak ailesine destek sağlamak isteyen çocukları sokaklardaki tehlikelerden korumak olan SEHÇEK Gölcük Çocuk ve Gençlik Merkezi, sokakta çalışan çocukların uğrak yeri haline geldi. Merkezde etütler, bilgisayar kullanımı, santraç, zeka oyunları ile çocuklar zihin geliştirirken sinema, futbol, masa tenisi, sinema ve tiyatro bulunuyor. Tamamı çalışıp okuyan öğrencilerden oluşan çocukların ilgi odağı haline gelen merkez haftanın 7 günü miniklerin hizmetinde. 

2007-2008 eğitim dönemine girdiğimiz bu günlerde, geçim sıkıntısından dolayı okul ihtiyaçlarını tamamlayamayan öğrencilerin okul kıyafetlerini, çanta ve kırtasiye malzemelerini karşılayan Çocuk ve Gençlik Merkezi toplam 4 görevli ile bu imkanları sağlayabiliyor. Merkezde görev alan öğretmenler eğitim ve öğretimleri için öğrencilere destek olurken özel olarak orada bulunan psikolog ile de her türlü problem dinlenip çare bulunuyor. Merkezde görev alanlardan Ahmet Tol ve Orhan Demirtaş öğretmen olarak çalışırken, Barış Gezginci psikolog, Niyazi Düzen ise müdür olarak görev yapıyor. Yaz tatillerinde ve hafta sonları ailelerine destek olabilmek için çalışan çocuklar eğlenceli zaman geçirirken durumlarından memnun olduklarını dile getirdiler. 

İçlerinden çekirdek satarak okul harçlığını çıkarmaya çalışan minik Sedat, "Arkadaşlarımla birlikte çok iyi zaman geçiriyoruz. Burada hocalarımızdan öğrendiğimiz bilgileri birbirimizle paylaşıyoruz. Karanlık çöktüğü zaman da evime gidiyorum" dedi. 

Merkezde görev alan öğretmenlerden Ahmet Tol ise "Çocuklara faydalı olabilmek bizi mutlu ediyor. Bu şekilde hem çocuklarımızı sokaklardan bulaşabilecek zararlı alışkanlıklardan koruyabiliyor hem de çağın gereklerine uygun şekilde eğitim vererek onları geliştirebiliyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2007 Cuma 12:51:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?