8
Mayıs
2024
Çarşamba
KOCAELİ

Sokak köpekleri kısırlaştırılıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, çevreye ve insanlara zarar vermelerini önlemek amacıyla sokak köpeklerini kısırlaştırmaya yönelik bir çalışma başlattı.


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Köseköy Hayvan Kısırlaştırma ve Rehabilatasyon Merkezi ekipleri, sahipsiz köpekleri toplayarak merkezde kısırlaştırıyor. Kısırlaştırılan köpeklerin 1 hafta gözetim altında tutulduğunu, daha sonra ise yeniden sokağa bırakıldığını belirten Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal İşler Daire Başkanı Dr. Turgut Şahinöz, "Merkezde bir hafta kalan hayvanların insanlara saldırma ihtimalinin azaldığını gördük. Kısırlaştırılan hayvanları kulaklarına küpe takarak tekrar salıyoruz. Sokakta, kulağında küpe bulunan köpekleri gören vatandaşlar da, bu hayvanlardan zarar gelmeyeceğini biliyor" dedi.


Gelişmiş ülkelerde de benzer uygulamalar yapıldığını kaydeden Şahinöz, "Yapılan araştırmalara göre il genelinde yaklaşık 6 bin sokak köpeği var. Son bir ayda 350’den fazla köpeği kısırlaştırdık. Önümüzdeki iki yıl içinde bütün sokak köpeklerini kısırlaştırmayı hedefliyoruz" diye konuştu

kocaeli
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2004 Perşembe 12:51:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?