2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

Sokakta çalışan çocuklar emin ellerde

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Valiliği, İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, Gebze İlçe Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ve 80. Yıl Çocuk ve Gençlik Merkezi iş birliğiyle, sokakta çalışan çocuklara yönelik anlamlı bir proje gerçekleştiriyor. 

Bu amaçla oluşturulan iki araçtan oluşan mobil ekip, uzman personelle haftanın 7 günü çocuklarla irtibata giriyor. Şimdilik Gebze ve Kocaeli merkezde görevli bu mobil ekibe, yakın zamanda ise yeni bir araç eklenerek Gölcük ve çevresinde de sokakta çalışan çocuklara ulaşılacak. 2007 yılında başlayan projede iki araçtan oluşan Mobil Ekip, çocuklarla iletişimi sağladıktan sonra güven ilişkisi oluşturuluyor. Ailelerle irtibata geçildikten sonra çocukların sokakta çalışmasının suç olduğu ve eğitim görmelerinin gerekliliği anlatılıyor. Projenin en önemli ayağı olan çocuğun rehabilitasyonu için aileleri yönlendiren ekipler, çocukların yeniden eğitime başlamaları konusunda büyük bir özveriyle çalışıyor. 

Çocuğun çalışıp getirdiği paraya gerçekten ihtiyacı olacak kadar güç durumdaki aileler için de, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi gıda yardımında bulunuyor. Çocukların sevebileceği ve çocuk dünyasına cazip gelen her türlü aktivitelerin bulunduğu 80. Yıl Çocuk ve Gençlik Merkezi ise bu projenin işleyişinde üstlendiği görev nedeniyle ayrı bir yer tutuyor. Her bir çocuk için merkezde bulunan uzmanlar bir araya gelerek çocuğun bireysel olarak değerlendirmesini yapıp, rehabilitasyonu için gerek duyulan aktivitelere yönlendiriyor. Daha sonra eğitime yeniden başlaması sağlanan çocuklar okulda da yalnız bırakılmayıp, düzenli bir şekilde iletişim kuruluyor. Çocuklar aynı zamanda okul çıkışlarında merkeze gelerek, mevcut aktivitelere katılıp, merkezle olan bağını koparmıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2008 Salı 16:50:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?