3
Mayıs
2024
Cuma
KOCAELİ

Tam yol ileri

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Körfez’de 1 Mayıs itibariyle başlatacağı vapur ve deniz otobüs seferleri yaz tarifesinin zirvesini gerçekleştirdi.

Körfez’e kıyısı bulunan ilçe ve belde belediye başkanlarının katıldığı zirve toplantısından, yapılan hizmetlerin yerinde olduğu, hizmetlere tam yol devam edilmesi karara bağlandı.

Yapılan zirve toplantısında, yaz tarifeleri ve verilecek hizmetler belirlenirken, daha önce 2 Mayıs tarihinde başlayacağı açıklanan İzmit – Karamürsel deniz otobüs seferleri, 3 Mayıs tarihine alındı.

Deniz otobüslerinin ilk seferi için yoğun bir çalışma programı içinde olan Büyükşehir Belediyesi, Karamürsel’de düzenlenecek olan tören için saat 18.00’de İzmit İskelesi'nden vatandaşları ücretsiz olarak buraya taşıyacak. Yaklaşık 40 dakikalık bir seyir sonrası, Karamürsel’e varacak olan deniz otobüsleri burada görkemli bir törenle karşılanacak.

SİNAN ÖZEN KONSERİ

Deniz otobüsleri ile Karamürsel’e gelen vatandaşlar, ayrıca burada saat 19.30’da başlayacak olan Sinan Özen konserini de izleme fırsatı bulacak. Vatandaşlar konserin ardından yine ücretsiz olarak deniz otobüsleriyle İzmit’e getirilecek.

Bu arada eski seferlerine Yarımca-Karümürsel, Yarımca-Değermendere, Tütünçiflik-Değirmendere ve Karamürsel-İzmit (Deniz Otobüsleri) seferlerini de ekleyen Büyükşehir Belediyesi, ücret konusunda ise eski tarifesiyle devam etme kararı aldı.

Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu başkanlığında Encümen Salonu’nda toplanan zirveye, Gölcük, Değirmendere, Hereke Belediyeleri başkan düzeyinde, Karamürsel ve Derince Belediyeleri ise başkan yardımcısı düzeyinde katıldı. Toplantıda Ulaşım Daire Başkanı Sadettin Özalay, Ulaşım Müdürü Hasan Galyan ve Tayfun Lojistik yetkilileri de hazır bulundu.

ORTAK AKILLA HAREKET

Zirve öncesinde kısa bir konuşma yapan Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu, deniz ulaşımının yeniden start almasıyla Körfez’in iki yakasının bir araya getirildiğini söyledi. 1 Mayıs itibariyle Körfez’de yeniden seferlere başlanacağını hatırlatan Ustaoğlu, “Seferler öncesinde belediye başkanlarımızı bir araya toplayarak ortak akılla hareket etmek istedik. Toplantımızın hedefi, hem başkanların fikirlerini almak hem de mevcut iskelelerin durumunu yeniden gözden geçirmektir” dedi.

ÖZÜRLÜLERE HAREKETLİ MERDİVEN

Yaklaşık iki saat süren zirve toplantısının ardından bir açıklama yapan Ulaşım Daire Başkanı Özalay da, toplantıda deniz ve kara ulaşımının entegrasyonun ele alındığı söyledi. Zirvede özellikle özürlüler için bir dizi yeni karar alındığını söyleyen Özalay, hareketli merdiven ve özürlü rampaları yapılması konusunda fikir birliğine varıldığını ifade etti.

YENİ İSKELE VE BEKLEME SALONLARI

Özalay, zirvede ayrıca Yarımca, Tütünçiftlik ve Hereke’ye iskele ve bekleme salonu yapılması konusunda da karar alındığını bildirdi. Toplantının ortak fikir birliğine varılması açısından önemine değinen Özalay, bu tür toplantılarının yaz ayları boyunca rutin olarak yapılmasına karar verdiklerini de sözlerine ekledi.

Onurhan Ahmet Altıner - Kenthaber / Kocaeli
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2005 Perşembe 17:44:01
Güncelleme :30 Nisan 2005 Cumartesi 18:55:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?