2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

'Tanpınar' roman ödülleri verildi

Osmangazi Belediyesi ve Osmangazi Yerel Gündem 21'in (OSYEG), edebiyatın büyük ustası Ahmet Hamdi Tanpınar adına düzenlediği "roman" yarışmasında ödüller sahiplerini buldu. Büyük ilgi gören yarışmanın birinciliğini "Klan" adlı eseriyle İstanbul'dan Cem Kalender alırken, ikincilik ödülünü "Veliaht" adlı eseriyle İzmir'den Mahir Adıbeş, üçüncülük ödülünü de "Ayaküstü Sevişmeler" adlı eseriyle İstanbul'dan Zeki Bulduk kazandı. 

Bu yıl 7.'si gerçekleştirilen yarışmanın jüri üyeliğini şair Hilmi Yavuz, İhsan Deniz, Füsun Akatlı, Latife Tekin, Cihan Aktaş, Metin Önal Mengüşoğlu, Doç. Dr. Erdoğan Erbay, Prof. Dr. Abdullah Uçman ve Yard. Doç. Dr. Laurent Mignon yaptı. Yarışmaya İzmir, Tekirdağ, Ankara, Aydın, İstanbul, Isparta, Bursa, Tokat, Çanakkale, Mersin, Diyarbakır, Gaziantep, Denizli, Niğde, Malatya, Elazığ, Konya, Samsun, Yalova, Elazığ, Mersin, Kastamonu, Denizli, Şanlıurfa, Adana, Kocaeli, Balıkesir, Çorum, Antalya ve Hatay gibi illerden toplam 115 eser gönderildi. Bir kişi de Almanya'dan yarışmaya katıldı. 

Ördekli Hamamı Kültür Merkezi'ndeki ödül töreni, Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe'nin konuşmasıyla başladı. Başkan Altepe, "Biz Bursa için kitaplar yazılır diyorduk, ama gördük ki kitaplar değil ansiklopediler yazılır. Her kaldırdığımız taşın altından ayrı bir tarih, ayrı bir birikim çıkıyor. Uğruna şairlerin şiirler yazdığı, yazarların methiyeler düzdüğü bu şehir için ne yapsak azdır. Bu şehre gönül vermiş Tanpınar gibi büyük edebiyatçıları yaşatmak da bizim görevimizdir. Desteklerinden ötürü değerli jüri üyelerimize ve eser gönderen tüm yazarlara teşekkür ederim. O büyük usta, bu yarışma sayesinde daha nice yıllar, hem edebiyatımızda büyük üstat, hem de Bursa'mızda hemşehrimiz olarak yaşayacaktır" dedi. 

Altepe, dereceye girenlerin hepsinin şehir dışından olmasını, "Bu kent Bursa kadar Bursa dışında da yaşanıyor" dedi. Törende konuşan jüri başkanı Hilmi Yavuz ise, "Yarışmanın edebiyatımıza yeni ve kaliteli eserler kazandırmasını bekliyorduk, öyle de oldu" diye konuştu. 

Yarışmada birinci olan Cem Kalender'in ödülünü Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe verirken, ikinci Mahir Adıbeş'in ödülünü Vali Yardımcısı Ali Taşkın Balaban, üçüncü Zeki Bulduk'un ödülünü de şair ve yazar Hilmi Yavuz verdi. Yarışmada mansiyon alan Metin Özdamarlar'ın ödülünü de Osmangazi Yerel Gündem 21 Genel Sekreteri Rıfat Bakan verdi. Birinciye 10 bin YTL, ikinciye 7 bin 500 YTL, üçüncüye 5 bin YTL para ödülü verildi. Yarışma jürisinin uygun bulduğu eser veya eserler, önceki yarışmalarda olduğu gibi kitap haline getirildi.
Osmangazi Belediyesi ve Yerel Gündem 21'in Tanpınar'ı yad etmek için düzenlediği yarışma, 2008 yılından itibaren tekrar başa dönecek ve "Deneme" dalında gerçekleştirilecek.

.
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2008 Cuma 14:50:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?