2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

Tatil dönüşü çilesi

Yalova Topçular ile Gebze Eskisihar arasında sefer yapan feribotların hava muhalefeti sebebiyle iptal olması binlerce tatilcinin İzmit Körfezi'ne akın etmesine sebep oldu. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin güzergahtaki yol ve asfalt çalışmasına yağmur da eklenince Karamürsel, Gölcük ve Kocaeli'de kilometrelerce kuyruk oluştu. 

Topçular Eskihisar feribot seferleri şiddetli fırtına sebebiyle saat 13.00'ten itibaren yapılamıyor. İstanbul Deniz Otobüsleri İşletmesi yetkilileri, Eskihisar ve Topçular'a gelen araç sürücülerini anons yaparak uyarıyor. İstanbul'dan Yalova ve Bursa'ya dönmek isteyenlerin bir kısmı havanın düzelmesini araçlarını yol kenarına park ederek beklerken bir kısmı İzmit Körfezi'ni tercih ediyor. 

Esas yoğunluğu ise Ege ve Akdeniz'den dönen İstanbullu tatilciler oluşturuyor. Bursa ve Yalova'yı kullanarak İstanbul'a dönmek isteyen ancak feribotların iptal olmasıyla İzmit Körfezi'ni karadan kat etmek isteyen tatilciler yağmurlu havaya bir de yol yapım çilesi eklenince mağdur oldu. Karamürsel Gölcük ve Kocaeli kent merkezindeki yol kavşak ve asfalt çalışmaları bitmeyince kilometrelerce kuyruk oluştu. Vatandaşların bir kısmı dinlenme tesislerinde konaklayıp yolun açılmasını beklerken diğerleri yavaş yavaş ilerlemeye çalışıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2008 Pazar 17:52:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?