30
Nisan
2024
Salı
KOCAELİ

Tatil dönüşü yine trafik çilesi

Ramazan Bayramı tatilini İstanbul dışında geçirenler, dönüş yolunda kilometrelerce araç kuyruğu oluşturdu.

Tatil sonrasında İstanbul'a dönmek isteyen tatilciler için son durak olan Kocaeli'de yaşanan araç yoğunluğu vatandaşları canından bezdirdi. Özelikle TEM Otoyolu'nda Gültepe Tünelleri girişinde şerit sayısının 3'ten 2'ye düşmesi buradaki trafiğin şişmesine neden oldu. Bir de buna Gültepe rampasını çıkmaya çalışan ağır tonajı kamyonların yavaş ilerlemesi eklenince, İstanbul istikametindeki trafik kilometrelerce uzadı. Sakarya il sınırlarına kadar uzanan kuyruktan kurtulmak isteyen sürücüler D100'e geçmek istedi ancak D100 Karayolu Sakarya kesiminde su borusunun patlaması nedeniyle, yollarına mecburen devam etmek zorunda kaldı.

Kocaeli sınırlarında Uzunçiflik turnikelerinden D100'e katılan araçlar bu kez de arka arkaya sıralanan trafik ışıkları ile boğuştu. Kocaeli çıkışına kadar 22 adet ışıklı kavşak, D100 Karayolu'nu işleyemez hale getirdi. Bursa yönünden gelip İstanbul'a gitmek isteyen sürücüler ise D130 Karayolu'ndaki ışıklara takıldı.

Trafik çok ağır ilerlerken, vatandaşlar, "Topçular'dan buraya 4 saatte gelemedik. Tatil tam bir çileye dönüştü" şeklinde konuştu. Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'nün tüm kavşaklara trafik polisi yerleştirmesine rağmen şehir içindeki trafik saat 02.00 sıralarında normal bir şekilde akmaya başladı. Otoyolda meydana gelen küçük maddi hasarlı kazalar zaman zaman trafiğin tamamen durmasına neden olurken, kaza yerine ulaşmaya çalışan polis ekipleri, emniyet şeridinin dolu olması nedeniyle güçlük çekti. Emniyet şeridini kullanan sürücülere cezalar kesildi. Otoyoldaki trafiğin yavaş yavaş akmaya başlaması ile birlikte diğer yollardaki trafik akışı da normale dönmeye başladı.

Yaşanan onca sıkışıklığına ve yağışlı havaya rağmen meydana gelen kazalarda can kaybının yaşanmaması ve yaralanan bulunmaması sevindirici bir gelişme olarak değerlendirildi.

iha
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2007 Pazartesi 09:52:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?