2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

Tavuk üreticilerine ruhsat ve gübre uyarısı

Kocaeli'deki tavuk üreticilerini bir araya getirmek için kurulan Kocaeli İli Kanatlı Hayvan Eti Üreticileri Birliği'nin başkanı Gökhan Güzel, ruhsatı olmayan üreticilerin ilerleyen zamanlarda önemli sıkıntılarla karşılaşabileceğini söyledi.


Başkan Güzel, "Biz bu sıkıntıları tespit edip, önceden üyelerimize söylüyoruz. 2009 Ağustos ayına kadar kümesi ruhsatlı olmayanlara yüksek cezalar gelecek. Ağustos ayı son tarih. Bu tarihten sonra herkesi cezalar bekliyor. Biz birlik olarak bununla ilgili çalışmalar yapıyoruz. Çevre kanunları çok ağırlaştı. Kümesindeki gübresini uygun gördüğü tarlaya atanlara yine yüksek cezalar gelecek. Bu cezalar 25 bin YTL ile 75 bin YTL arasında değişiyor. Gübrelerimizi değerlendirmek için TÜBİTAK ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin yürüttüğü çalışmalara biz de dahil olduk. Gübre meselesinin halli için çalışmalarımız devam ediyor" dedi.


Kocaeli'ndeki tavuk üretimini değerlendiren Güzel, "Kocaeli sınırları içinde civcivin yetişme süresi olan 45 günde bir 12 milyon tavuk üretiliyor. Kocaelili üreticiler olarak ülkedeki tavuk pazarında yüzde 10'luk bir paya sahibiz. Bu gücün farkında değiliz. Bu noktada ortak hareket edebilirsek daha güzel çalışmalar ortaya çıkacaktır" diye konuştu.


Üyelere yönelik tanıtım ve bilgilendirme toplantılarına devam eden birlik yöneticileri, sorunların tek bir merkezden daha rahat çözülebileceğini ifade etti.

iha
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2008 Cuma 12:45:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?