5
Mayıs
2024
Pazar
KOCAELİ

TBMM Başkanı Şahin Kocaeli'de

TBMM BAŞKANI MEHMET ALİ ŞAHİN KOCAELİ'DE

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Hereke'de bulunan TBMM'ye ait halı fabrikasını gezmek ve bir dizi ziyarette bulunmak için Kocaeli'ne geldi.

Gezisine Vali Gökhan Sözen'i ziyaret ederek başlayan Şahin, Kocaeli'de bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. Kocaeli'nin Türkiye ekonomisi için çok önemli olduğunu, "yükte hafif pahada ağır bir il" olduğunu söyledi. Meclis Başkanı, generallerin, savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest bırakılması hakkındaki bir soruya, "Benim bu konulardaki tavrım başından beri bellidir. Yargının takdiridir. Yargı bağımsızlığına dair bir şey söylemem mümkün değil. Türkiye'de demokrasi kavramı anlaşılmakta

zorluk çekiliyor. Bu tür konuların uluorta konuşulmasını şık bulmuyorum. Önceki gün söylediklerimden başka bir şey söylemek istemiyorum. Türkiye'de yüzlerce dava görülüyor. Bir davanın gündemin birinci maddesi yapılmasını doğru bulmuyorum. Avrupa Birliği gibi pek çok öncelikli konumuz var. Yargının işine karışmak doğru değil" dedi.

Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin erken seçim ile ilgili olarak da Türkiye'de tek partinin iktidarda olduğunu, böyle bir ihtiyacın bulunmadığını ifade etti. Ziyareti sırasında Meclis Başkanı'na Vali Gökhan Sözen tarafından altın kaplama ve çiniden oluşan 2 tane tabak hediye edildi. Şahin, valilik ziyaretinin ardından yürüyerek Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne geçti. Mimar Sinan Köprüsü'ndeki yürüyen merdiveni kullanan Şahin'le beraberindekileri taşıyamayan merdiven durdu. Şahin, merdivenleri yüreyerek

çıkarken "Ya aşırı yükten ya da elektirik kesintisinden durdu" diye konuştu.

Mehmet Ali Şahin belediye ziyaretinin ardından Hereke'de bulunan Milli Saraylar Hereke Halı Fabrikası'nı ziyaret edecek.

TBMM BAŞKANI MEHMET ALİ ŞAHİN KOCAELİ'DE
TBMM BAŞKANI MEHMET ALİ ŞAHİN KOCAELİ'DE
TBMM BAŞKANI MEHMET ALİ ŞAHİN KOCAELİ'DE
İHA
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2010 Cuma 13:21:04
Güncelleme :26 Şubat 2010 Cuma 19:33:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?