2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

TC kimlik numarası kuyruğu

Kocaeli Nüfus Müdürlüğü, TC kimlik numarası almak isteyenlerle dolup taşıyor. Türkiye genelinde olduğu gibi Kocaeli'de de TC kimlik numarası almayı son güne bırakan vatandaşlar İl Nufüs ve Vatandaşlık Müdürlüğü'ne akın etti. 

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nden ilgili tüm kurum ve valiliklere gönderilen genelge doğrultusunda, 29 Nisan 2008 tarihinden itibaren hiçbir kamu kurumu kimlik numarası olmadan işlem yapmayacak. Vatandaşlar her zamanki gibi işlerini son güne bırakınca nüfus müdürlükleri ana baba gününe döndü. Kocaeli genelinde 3 gün içinde toplam 3500 kişi TC kimlik numarası almak için başvururken, yetkililer vatandaşların mağdur olmaması için tam kapasite hizmet veriyor. 

Merkezi Nüfus İdaresi Sistemi (MERNİS) kapsamında, kurum kayıtları arasındaki bilgi alışverişini sağlamak ve kamu hizmetlerinin sunulmasında kişiyi tek bir numaradan tanımlamak üzere, TC kimlik numarası uygulamasına başlandığı ve herkese bir numara verildiği, kamudaki tüm işlemlerin bu numara ile yapılacağı belirtildi.

.
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2008 Çarşamba 15:06:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?