30
Nisan
2024
Salı
KOCAELİ

Tecavüzcü amcaoğluna da infaz kararı

AMCASININ oğlu tarafından tecavüze uğrayan ve aile meclisinin öldürülmesi için karar aldığı Nuray Ç.'nin yanı sıra, kendisine tecavüz eden amcasının oğlu Güven Ç.’nin de öldürülmesine karar verildiği ortaya çıktı.

Tecavüze uğrayan Nuray Ç.’nin ağbeyi Ergin Ç.’nin İzmir Karşıyaka Cumhuriyet Savcılığı’na müracaat etmesiyle ortaya çıkan töre davasında ilginç gelişmeler yaşandı. Konuyla ilgili hazırlanan iddianameye göre tecavüze uğrayıp hakkında infaz kararı alınan Nuray Ç., şikayet dilekçesinde yaşadığı olayları şöyle anlattı:

“İzmir Çınarlı’da bir tekstil firmasında çalışırken, 24 Haziran 2006 tarihinde amcamın oğlu Güven işyerine gelerek beni kahvaltıya davet etti. Orada ikram ettiği sigara nedeniyle midem bulandı. Daha sonra bana meyve suyu ikram etti. Kendimi daha kötü hissetmeye başladım. Beni taksi ile Manisa’ya bir yere götürdü. Kendime geldiğimde ise tecavüze uğradığımı anladım. Amcamın oğlu Güven Ç. bana ‘Artık evine dönemezsin, töremizi biliyorsun. Eve kendim kaçtım de, evlenelim bu iş bitsin’ dedi.”

Daha sonra zorla amcasının oğlunun kendisini Adana’ya, oradan da İstanbul Kaynarca’ya götürdüğünü ileri süren Nuray Ç., “Burada bir kadının evinde 15 gün kaldık. Bu süre boyunca zorla bana sahip oldu. Daha sonra ben ev sahibi kadına Güven’in beni zorla kaçırdığını söyleyince, bizi evden kovdu. Güven beni bu kez zorla Gebze’ye getirdi. Burada da 5 gün kaldık. Kolumdaki iki bileziği ve yüzüğü zorla alıp sattı. Burada da bana zorla sahip oldu” diye konuştu.

İKİSİNİN DE ÖLDÜRÜLMESİ KARARI ALINMIŞ

İddianamede yer alan bilgilere göre, bir süre sonra Güven Ç.’nin babasını araması üzerine Gebze’ye gelen aile meclisi yaptığı toplantıda tecavüze uğrayan Nuray Ç. ile tecavüz eden Güven Ç.’nin öldürülmesine karar verdi. Ergin Ç.’nin de ifadesinde, aile meclisinin kendisine, “Sen kız kardeşini öldür, biz de Güven’i öldüreceğiz, bu konu kapanacak, kimsenin haberi olmayacak” dediği yer aldı.

İzmir’de ablasının yanında kalan Nuray Ç.’nin ve Ergin Ç.’nin ifadeleri doğrultusunda hazırlanan dosya, Gebze Cumhuriyet Savcılığı’nda. İzmir’de başlayan Adana, Manisa, İstanbul’da devam eden ve Gebze’de son bulan olayla ilgili soruşturmayı Gebze Cumhuriyet Savcısı Yaşar Ali Sarı sürdürüyor.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2007 Perşembe 17:32:48
Güncelleme :22 Şubat 2007 Perşembe 18:59:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?