2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

Tersanede ölen işçi toprağa verildi

Tuzla'da çalıştığı tersanede pazar günü meydana gelen iş kazasında hayatını kaybeden İhsan Turhan, gözyaşları arasında toprağa verildi. 

Kocaeli'nin Darıca ilçesinde annesi, eşi ve 2 çocuğuyla birlikte yaşayan İhsan Turhan (35), Tuzla'daki Selahattin Aslan Tersanesi'nde pazar günü meydana gelen iş kazasında geminin arka bölümünün kapağının üzerine düşmesi sonucu hayatını kaybetmişti. Oğlunun ölüm haberini alan anne Resmigül Turhan (62), sabah saatlerinde Darıca'ya geldi. İhsan Turhan'ın eşi Sevda'nın 1 çocuk daha beklediği ve 3 yaşındaki kızı Tuğba ile 9 aylık oğlu Berat isminde çocukları olduğu öğrenildi. Ayrıca İhsan Turhan'ın, yaklaşık bir yıldır bu mahalleye yerleştiği ve tersanede çalıştığı öğrenildi. 

İhsan Turhan'ın ölüm haberini alan mahalleli, hemşerileri ve mesai arkadaşları Nene Hatun Mahallesi'ndeki Erzurum ili Ilıca ilçesi Toprakkale Köyü Derneği lokalinin önünde toplanarak Turhan'ın cenazesini bekledi. Tersanede müteahhit olarak faaliyet gösteren Pektaş Gemi İnşaat Sanayi firmasında çalışan Kadir Taşçı ve Yusuf Mengüç, Turhan, "İhsan bizim en iyi arkadaşlarımızdan birisiydi. Aynı yerde, aynı işi yapıyoruz. Bu tür kazaların sayısı her geçen gün artıyor ve orada çalışanların hepsinin başına gelebilecek kazalar. Elbette daha çok önlem alınmalı ve dikkat edilmeli" diye konuştular. İhsan Turhan'ın yakınları ve komşuları, bir televizyon kanalında İhsan Turhan'ın annesi diye yapılan röportajın gerçeği yansıtmadığını belirterek, "O haber yayınlandığında İhsan Turhan'ın annesi Erzurum'daydı. Bu yalan haber hepimizi üzdü' diye tepki gösterdiler. Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ve çok sayıda seveninin katıldığı Turhan'ın cenazesi, Nene Hatun Özbay Camii'nde ikindi namazını müteakiben kılınarak Darıca yeni mezarlıkta toprağa verildi.

.
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2008 Salı 09:54:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?