30
Nisan
2024
Salı
KOCAELİ

Tesadüfün böylesi

Yıllar önce bir birlerinden ayrılan 2 kardeş, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Barınma Evi'nde tesadüfen buluştu. 

Özlem Handan Koç (29) ve Mahmut Topel (21) isimli kardeşler, 15 yıl önce Giresun'nun Bulancak ilçesinde son kez bir birlerini gördükten sonra ayrıldı. Onca yıl birbirlerinden haberleri olmadan yaşayan 2 kardeş, yıllar sonra barınmak için kaldıkları Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Barınma Evi'nde tesadüfen karşılaştı. Ablasından ayrıldığında 6 yaşında olduğunu söyleyen Mahmut Topel, "Biz ayrıldığımızda ben 6 yaşındaymışım. Ablam Özlem'i hatırlayamıyorum, ama o beni hatırlıyor. Biz ablamla anneden bir, babadan ayrı kardeşleriz. Annem bizi küçük yaşta terk etti. Ben 2005 yılında Kocaeli'ye geldim. Kocaeli'de kimsem olmadığı için, Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı İzmit Barınma Evi'ne sığındım. Daha sonra, burada fazla kalınamadığı için bana bir iş buldular. 

Arslanbey'de bir ilköğretim okulunda çalışmaya başladım. Bu yıl Nisan ayında barınma evinde tekrar kalmaya başladım. Dün akşam ablamla konuşmaya başladık. Kimsin, kimlerdensin derken birbirimizin kardeş olduğunu fark ettik. Hala şoktayım ve inanamıyorum. Ablamdan bundan sonra hiç ayrılmayacağım" dedi. 

Abla Özlem Handan Koç ise, "Mahmut ile yemekhanede konuşuyorduk. Nereli olduğunu sorduğumda Giresunlu olduğunu söyledi. Kimlerden olduğunu sorduğumda kardeşim olduğunu anladım. Yıllardır birbirimizden ayrı olarak yaşıyorduk. Ancak bundan sonra hiç ayrılmayacağız" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2007 Çarşamba 13:28:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?