30
Nisan
2024
Salı
KOCAELİ

TOKİ konutları için kura çekildi

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından İzmit'in Gündoğdu bölgesinde alt ve üst gelir grubu için yaptırılan bin 72 konutun kuraları çekildi. 

Kocaeli Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleşen kura çekim törenine Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, TOKİ yöneticileri ile vatandaşlar katıldı. Gündoğdu bölgesinde alt gelir grubu için 138 konut yaptırılırken 4 bin 281 kişi başvurdu. Orta gelir grubu için yine aynı bölgede yaptırılacak 934 konut için ise 4 bin 316 kişi başvurdu. Konutlardan ayrıca şehit yakınlarına kurasız daire verildi. 

Kura çekiliş töreninde bir konuşma yapan Erdoğan Bayraktar, TOKİ olarak Kocaeli'de 13 bin 878 konut 3 adet ilköğretim okulu 2 adet lise, kreş, 3 ticaret merkezi, 3 ibadethane, 2 spor salonu ve sağlık ocağı yapmayı hedeflediklerini söyledi. Bayraktar, "Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla yaptığımız konutlarda şehit yakınlarına öncelik tanıyoruz. İzmit'te 7 şehit yakını kura çekimine girmeden istedikleri daireleri seçtiler. Şehitlerimiz bizim baş tacımız" dedi. 

Başkan İbrahim Karaosmanoğlu ise, bin 72 konut için yedek olarak belirlenen vatandaşlar için bir sonraki konut yapımında direk hak sahibi olabilecekleri sözünü TOKİ başkanından aldığını belirterek, "Buraya gelip de hak sahibi olamayan, ancak yedek listeye seçilen vatandaşlarımız için bir sonraki konut yapımında direk hak sahibi olabileceklerin sözünü Erdoğan beyden aldım" şeklinde konuştu.
Bin 72 konut için yapılan kura çekiminde kapalı spor salonu dolup taşarken pek çok vatandaş salon dışında kaldı.
Çekilen kuraların sonucu www.toki.gov.tr ve www.kentkonut.com.tr adresinden öğrenilebilecek.
iha
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2007 Cumartesi 12:53:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
AYLA YILMAZ IP: 81.214.236.xxx Tarih : 13.01.2007 20:50:54
ben kazanıp kazanmadıgımı ogrenmek ıstıyorum yardım eder mısınız?