2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

Trafik cezaları vatandaşı isyan ettirdi

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde alt ve üst yapı çalışmaları devam ederken ana caddelerdeki yön mecburiyetinin sık sık değişmesi trafik polislerinin mesaisini arttırken, yazılan cezalar vatandaşı çileden çıkarıyor. 

Gebze'de bir süredir devam eden alt ve üst yapı çalışmaları nedeniyle ana caddeler üzerindeki trafik yönleri sık sık değişiyor. Zübeyde Hanım Caddesi tek yönken, çalışmalar sebebiyle trafiği rahatlatmak için çift yön olmuştu. Bir süre önce ise tekrar tek yöne çevrildi. Buna benzer birçok ana cadde üzerinde sık sık yapılan mecburi yön değişiklikleri trafik polislerinin mesaisini arttırırken, yazılan cezalar vatandaşı çileden çıkarıyor. 

1222/2 sokaktan sola dönüşün yasak olduğu Zübeyde Hanım Caddesi girişinde ikaz tabelası olmadığını iddia eden vatandaşlar, sola dönüşün yasak olduğunu belirten tabelanın sağa dönüşte olduğunu görünce şaşırdı. Cadde üzrinde vatandaşla polis arasında gece boyu süren küçük çaplı tartışmalar yaşandı. Zübeyde Hanım Caddesi Merkez Hastanesi kavşağında yapılan uygulamada, çok sayıda araca ters yönden geldiği için ceza kesilirken, vatandaşlar tekrar tek yön olduğundan haberleri olmadığını iddia ederek, "Her yerde yol çalışması var. Cadde yönleri çok sık değişiyor. Arabada hastam var, hastaneye gidiyorum. Ama bu yolun tekrar tek yön olduğundan haberim yok. Polis arkadaş bana cadde girişinde sola dönülmez işareti olduğunu söyledi, gittim baktım, sola dönülmez işareti yolun sağında duruyor. Yol çalışmalarında bir koordinasyon yok. Hangi yolun ne olacağı belli değil. Bir gün girdiğimiz yola ertesi gün bakıyoruz belediye çalışıyor tabelası konulmuş" diye dert yandı.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2008 Cuma 16:00:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?