30
Nisan
2024
Salı
KOCAELİ

Trafik güvenliğinde yeni açılımlar

Kocaeli Valiliği, İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan "Trafik Güvenliğinde Yeni Açılımlar, Hedefler ve Çözüm Projeleri"ni tanıttı. 

100. Yıl Toplantı Salonu'nda gerçekleşen toplantıya Vali Gökhan Sözer, Kocaeli Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, İl Jandarma Komutanı Albay İrfan Şahin, Kocaeli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Başkanı Kemal Kaya, emniyet yetkilileri, Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Selami Aydın, minibüs kooperatifleri temsilcileri katıldı. Açılış konuşmasını yapan Kocaeli Valisi Gökhan Sözer, "Kocaeli gerek kara yolu, gerek demir yolu, gerekse deniz yolu açısından önemli bir konuma sahip. Bu projeye herkesten daha fazla bizim destek olmamız lazım. Bu nedenle emniyet müdürlüğümüz jandarma komutanlığımız ve trafik ile ilgili diğer birimlerimiz bu projeyi dikkatle uygulayıp takip edecekler ve ümit ediyorum ki başarılı bir sonuç alacaklardır" dedi. 

Kocaeli Şehiriçi Trafik Şube Müdürü Cabir Yeşiltaş da,son yıllarda sanayileşme ve şehirleşme motorlu araç sayısında önemli artışlar ve genç sürücü sayısının hızlı bir şekilde artması sebebiyle trafik konusunda yeni çözümler üretmek gerektiğini belirterek, "Bu tespitler ışığında bir ana proje hazırlanarak trafik güvenliğinin sağlanmasında kısa orta ve uzun vadeli faaliyetler ve hedefler belirlenmiştir. Projenin genel hedefleri yol kullanıcılarını trafik kuralları ve güvenliği konusunda bilgilendirip bilinçlendirmek. Şehir içi ve şehir dışı yollarda trafiğin düzenini ve akışkanlığını sağlamak, şehir içi ve şehir dışı yollarda güvenli bir trafik ortamı sağlayarak trafik kazalarını önlemek, trafik iş ve işlemlerinde süreci basitleştirmek ve hızlandırmak olarak belirlendi" şeklinde konuştu. 

Toplantıda yetkililere proje hakkında ayrıntılı bilgiler verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2007 Salı 13:53:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?