5
Mayıs
2024
Pazar
KOCAELİ

TÜBİTAK lojmanlarına baskın

TÜBİTAK LOJMANLARINA BASKIN

Deniz Kuvvetleri'nde var olduğu iddia edilen "fuhuş çetesi" soruşturması kapsamında Kocaeli'nin Gölcük ve Gebze ilçelerindeki TÜBİTAK ile Gölcük Donanma lojmanlarındaki bazı evlere baskın yapıldı.

Edinilen bilgiye göre, fuhşa aracılık ettikleri, elde ettikleri bilgiler ve kaydettikleri görüntülerle bazı bürokratlar ile askerlere şantaj yapmayı hedefledikleri öne sürülen kişilere yönelik soruşturma kapsamında "özel hayatın gizliliğinin ihlali"ne ilişkin savcılık tarafından verilen talimat üzerine aralarında Kocaeli'nin de bulunduğu 9 ilde operasyon başlatıldı. İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği arama kararı üzerine Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube

Müdürlüğü ekipleri, aralarında askerlerin de bulunduğu Gölcük Donanma Komutanlığı başta olmak üzere Gebze TÜBİTAK lojmanlarında bulunan 20 kişiye ait ev ve iş yerinde arama yaptı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında bazı muvazzaf ve emekli subayların müşteki sıfatıyla ifadesine başvurulmuştu.

TÜBİTAK LOJMANLARINA BASKIN
İHA
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2010 Pazartesi 15:59:04
Güncelleme :25 Ekim 2010 Pazartesi 19:22:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?