2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

TÜBİTAK'ta temiz enerji semineri

Temiz enerji teknolojileri alanında Türkiye ve ABD arasında bilgi paylaşımının sağlanması amacıyla TÜBİTAK Gebze Yerleşkesi'nde seminer düzenlendi. 

TÜBİTAK Uluslararası Meteoroloji Enstitüsü (UME) Konferanas Salonu'nda gerçekleştirilen seminerde, ABD'li uzmanlar brifing verdi. ABD Enerji Bakanlığı'ndan, ABD üniversitelerinden ve araştırma merkezlerinden gelen ve 28-29 Ocakta İstanbul Rits Carlton Otel'de yapılacak olan temiz enerji konferansı öncesi TÜBİTAK'ı ziyaret eden uzmanlar, yenilenebilir enerji kaynakları, enerji verimliliği, temiz kömür teknolojileri, rüzgar, biyoyakıtlar, hidrolik enerji, güneş enerjisi, nükleer enerji konularını ele aldı. 

17 ABD'li uzmanın katıldığı seminerle ilgili bilgi veren Enerji Enstitü Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Fehmi Akgün, "Yarın konferansa katılacak olan ABD'li uzmanların erken gelmesi sebebi ile böyle bir organzasyon düzenledik. Türkiye ve ABD'den gelen uzmanlar arasında bilgi paylaşımının sağlanması ve işbirliklerinin oluşturulması amacıyla yarın Ritz Carlton Oteli'nde düzenlenen konferansta Türkiye'de artan enerji ihtiyacı sonucu, daha fazla verim, daha az emisyon için uygulanabilecek teknolojiler ile temiz kömür, güneş, rüzgar ve biyodizel gibi alternatif kaynakların kullanımı gibi konular incelenecek." diye konuştu. 

Yarın başlayacak olan konferansa, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dr. Hilmi Güler, ABD'den 28 uzman ve Türkiye'den de çok sayıda uzmanın katılacağı belitildi. ABD Büyükelçisi Ross Wilson'un da programa katılabileciği söylendi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2008 Pazartesi 13:54:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?