8
Mayıs
2024
Çarşamba
KOCAELİ

TUBİTAK'tan gıda eğitimi

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ile Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi (TİKA), Birleşmiş Milletler Sınai Kalkınma Örgütü (UNIDO) ve Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Marmara Araştırma Merkezi (MAM) işbirliğiyle düzenlenen "Gıda Güvenliği, Gıda İşleme ve Gıda Muhafazası" konulu, uluslararası eğitim ve çalıştay programının üçüncüsü, bugün Kocaeli’nin Gebze İlçesi’nde başladı.

TÜBİTAK MAM’ın Konferans Salonu’nda başlayan ve ev sahipliğini MAM Gıda Bilimi ve Teknolojisi Araştırma Enstitüsü’nün (GBTAE) yaptığı programa, Mısır, İran, Lübnan, Ürdün, Kırgızistan, Fas, Filistin, Sudan ve Tunus’dan gıda üzerine çalışmalar yapan yetkililer katıldı.
MAM GBTAE’den Dr. Sena Saklar ve Dr. Özge Arun’un sunduğu ve az gelişmiş ülkelere gıda güvenliği, gıda işleme ve gıda muhafazası konularında teknik destek vermek, bilgilerini artırmak ve bilgi paylaşımının amaçlandığı Çalıştay, 15 Aralık 2004 tarihine kadar sürecek.
Bu zaman içinde katılımcılar, zaman zaman Türkiye’deki gıda ve ambalaj sektöründe önde gelen firmaları ziyaret ederek, görüş alışverişinde bulunacaklar. Çalıştay’ın sonunda ise katılımcılara, İstanbul’da düzenlecek bir törenle belgeleri verilecek.

kocaeli
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2004 Salı 10:40:23
Güncelleme :17 Aralık 2004 Cuma 14:38:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?