30
Nisan
2024
Salı
KOCAELİ

Tuğçe öldü, çukur kapatıldı

KOCAELİ'nin Gebze İlçesi'ne bağlı Darıca Beldesi Bayramoğlu Mahallesi'nde dün akşam saatlerinde ağzı açık bırakılan fosseptik çukuruna düşerek hayatını kaybeden 3 yaşındaki Tuğçe özbilgin'in ailesi yasta.

Darıca Beldesi Belediye Başkanı AKP'li Şükrü Karabacak ise buradaki prefabrik konutun iskanı bulunmadığını, çukurun da izinsiz açıldığının tesbit edildiğini söyledi. Tuğçe'nin cenazesi ise Dilovası Beldesin'de gözyaşları eşliğinde toprağa verildi.

İnşaatlarda çalışan Bursan Özbilgin ile evkadını Saniye Özbilgin çiftinin 2 çocuğundan biri olan 3 yaşındaki Tuğçe, dün saat 17.30 sıralarında, Tuzla Caddesi Toros Sokak'ta, prefabrik evin bahçesinde daha önce açılan ve kullanılmayan su kuyusunun çevresinde arkadaşlarıyla oynamaya başlamıştı. Tuğçe, kuyunun içine bakmak isterken düştü. Tuğçe içinde su bulunan kuyuda çırpınırken, çoğunluğu aynı yaştaki diğer çocuklar yakınlarına haber verdi. Durumun Darıca Belediyesi İtfaiyesi'ne de haber verilmesi üzerine olay yerine gelen ekipler çalışma başlattı. Polisin de çevrede önlem aldığı kurtarma çalışmaları sırasında kuyuya inen itfaiyeci Tuğçe’yi çıkardı. Hazır bekletilen ambulansla Özel Boğaziçi Hastanesi’ne kaldarılan Tuğçe'nin hastaneye geldiğinde öldüğü belirlendi. Tuğçe'nin ölümü üzerine, Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlattı.

FOTOĞRAFI BİLE YOK

Bugüne kadar bir fotoğrafının bile çektirilmediği öğrenilen Tuğçe'nin ölümüyle yakınları perişan oldu. Olayın ardından Özbilgin Ailesi'nin yakınları da Darıca'ya gelirken, talihsiz kızın amcası Raif Özbilgin, çukuru açık bırakanların bulunarak cezalandırılmasını istedi.

Yapılan araştırmalarda, birkaç yıldır kullanılmayan prefabriğin sahiplerinin İstanbul'da oturduğu ve buraya gelmediği anlaşıldı.

BAŞKAN OLAY YERİNDE

Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, bugün belediye görevlileriyle birlikte Tuğçe'nin can verdiği çukuru inceledi. Başkan Karabacak, prefabriğin iskan ruhsatının bulunmadığını, fosseptik çukurun da izinsiz açıldığını belirterek, şunları söyledi:

“Araştırmalarımıza göre prefabriği yaptırıp çukuru açtıran kişiler birkaç yıldır gelmiyormuş. Çukurun üstünün mutlaka kapatılması ve gereken önlemlerin alınması gerekirdi. Tüm bunları kendi başlarına yapmışlar. Sahibi veya buradaki semt sakinleri bize müracaat etmiş olsaydı gereken önlemleri aldırırdık.”

Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, açıklamalarının ardından Saniye ve Burhan Özbilgin çiftinin evine giderek başsağlığı ziyaretinde bulundu.

ÇUKUR KAPATILDI

Belediye ekikibi, savcılığın da incelemelerinin ardından Tuğçe'ye mezar olan fosseptik çukurun üzerini kapattı. Bazı çevre sakinlerinin, ekiptekilere “Daha önce neredeydiniz” dediği duyuldu.

Olaya büyük tepki gösteren Tuğçe'nin amcası Raif özbilgin ise bu olayda belediyenin de ihmali olduğunu söyledi. Raif Özbilgin, “Biz hepimiz çalışıyoruz. Çocuklarımız sokaklarda oyun oynuyor. Bu çukura düşen her hangi bir kişinin çocuğu olabilirdi. Böyle bir çukurun üstünün beton ya da demirle kapatılması gerekiyordu” dedi.

CENAZESİ TOPRAĞA VERİLDİ

Tuğçe Özbilgin'in cenazesi ise bugün ikindi namazının ardından kılanan cenaze namazından sonra Dilovası Beldesi'nde Nene Hatun Mezarlığı'nda toprağa verildi. Tuğçe'nin cenazesinde gözyaşları sel olup aktı.
iha
Yayın Tarihi : 2 Mart 2007 Cuma 14:06:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?