2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

TÜKODER'den sabit hat açıklaması

Tüketici Koruma Derneği (TÜKODER), ADSL kullanmak isteyen tüketicinin sabit hat aboneliğine mecbur edilmesinin suç olduğunu açıkladı. 

Konuyla alakalı bir basın açıklaması yapan TÜKODER Gebze Şube Başkanı Zeki Fettah, "ADSL kullanmak için Telekom tarafından mecburi hale getirilen sabit hat aboneliği mahkeme kararınca suç olarak teyit edilmiştir. Bilirkişi teknik raporunda, Telekom'un alt yapısının sabit telefon olmadan da ADSL kullanımına müsait olduğu bildirilmiştir. Bu yüzden 4077 sayılı kanunun 5. maddesi gereğince, bir mal ve hizmetin satışı başka bir mal ve hizmetin satın alınmasına bağlanamayacağından, tüketicinin telefon hattının iptali talebinin haklılığına, Telekom'un hattı iptal etmesine karar verilmiştir. Ancak mahkeme kararına karşı Telekom yasa dışı bu uygulamasına devam etmektedir" diye konuştu. 

Telefon faturalarındaki sabit ücrete de temas eden Fettah, "Bir sabit telefondan 29 kuruşluk görüşme yapılıyor. Sabit ücret 10,43 YTL, KDV 2 YTL, özel iletişim vergisi 1,67 YTL. Toplam fatura 14 lira 75 kuruş. Bu rakam her ay konuşulsa da konuşulmasa da ödenmek zorunda. Bu yapılan, ortada bu kadar yargı kararı varken yasa dışı bir soygundur" dedi. 

Bu uygulamalara karşı bütün tüketicileri 1 Kasımda bir günlüğüne sabit hatları kullanmamaya davet eden Fettah, "Yapılan bu uygulamaları protesto etmek için bütün tüketicileri 1 Kasımda sabit hatları kullanmamaya davet ediyorum. Bir gün konuşmayalım. Bu kampanyayı destekleyerek soyguna ve hukuksuzluğa sessiz kalmayacağımızı gösterelim" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2008 Salı 18:34:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?