2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

TÜMSİAD Fas'a hazırlanıyor

Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Gebze şubesi, Fas'ta düzenlenecek olan "İFMOD & İFTEX CASABLANCA" Fuarı için hazırlıklara başladı. 

Önümüzdeki günlerde Fas'a gidecek olan TÜMSİAD Gebze Şubesi Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Erol Karabulut, "Türk iş adamları olarak Fas'ta ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz. Ayrıca toplantıda KOBİ'lerin küresel rekabet şartlarına hazırlanması yönünde farklı açılımlar vizyonlar belirlenerek, önümüzdeki günlerde Fas Hazır Giyim ve Yan Sanayi Fuarı'na iştirak konusunda altyapı çalışmalarını gözden geçirdik. TÜMSİAD olarak hedefimiz 50 civarında işletmemizin burada yer almasıdır. Gebzeli iş adamlarımızı organize edip fuarda yerimizi alacağız" dedi. 

Fas'ta gerçekleştirilecek fuar ile alakalı değerlendirme yapan TÜMSİAD Gebze Şube Başkanı İsmail Akıncı ise, her şartta KOBİ'lerle güç birliği içerisinde olduklarını belirterek, "Türkiye zor bir süreçten geçiyor mazot, gıda, elektrik gibi fiyatlardaki artış maliyetlerimizi arttırmakta, diğer yönden ekonomik ve siyasi belirsizlik, KOBİ'leri zorlamaktadır. Bizler bu zor dönemde KOBİ'lerimizi geliştirmek ve KOBİ'lerimizle güç birliği oluşturma çabası içerisindeyiz" dedi. 

Ayrıca fuar standlarının Dış Ticaret Müsteşarlığı tarafından hedef pazar statüsünde alındığı için yüzde 50 devlet desteği kapsamında olacağını belirten Akıncı, "Fuarda örme kumaş, iplik, hazır giyim yan sanayi, bayan, erkek, çocuk giyim, iç giyim, çorap gibi ürünler sergilenecektir" şeklide konuştu.

.
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2008 Çarşamba 20:54:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?