3
Mayıs
2024
Cuma
KOCAELİ

Türk-İş Başkanları İzmit'te

Türk-İş Başkanlar Kurulu, Salih Kılıç başkanlığında İzmit’te toplandı. Selüloz-İş Sendikası Eğitim Salonu’nda gerçekleşen toplantıya Türk Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Özbek dışında tüm başkanlar katıldı.

Toplantı öncesinde basın açıklaması yapan Türk-İş Başkanı Salih Kılıç, hükümeti eleştirdi. Kılıç, 1980 yılından beri uygulanan özelleştirme politikalarının yanlış olduğunu belirterek, mevcut hükümetin de bu politikalara devam ettiğini, bunun siyasi bedelinin ağır olacağını söyledi.

Kılıç, "Hükümetin 2,5 yıllık iktidarında iç ve dış borç miktarı 154 milyardan 245 milyar dolara yükselmiştir. Borç yoluyla elde edilen bu kaynaklar ne yatırıma, ne de istihdama gitmiştir. Ülke ekonomisini düzeltmek iddiası ile binlerce kişiyi, çoluk çocuğu ile beraber kapı dışına atan, işsiz bırakan bir anlayış nerede görülmüştür? Kanser hastası çocuklarını, yaşlılarını hastanelerde fotokopi kuyruklarında ölüme terk eden bir zihniyet dünyanın hangi ülkesinde vardır? Halkına, kendi insanına böylesine bir zulmü yapan hangi düzendir?" dedi.

SEKA sorununun bu noktaya gelmesinin sorumlusunun Özelleştirme İdaresi olduğunu söyleyen Kılıç, "SEKA’nın bu duruma gelmesine yol açan Özelleştirme İdaresi’nin iş bilmez, hukuk tanımaz, sosyal diyalogdan yoksun, insani değerlere önem vermeyen, işçinin aldığı ücrete göz diken, ülkemizi sektör bazında dışa bağımlı hale getirmeye kararlı bürokratlarıdır. Çözümsüzlüğün kaynağı bu zihniyet ve Özelleştirme İdaresi’nin başkanıdır. SEKA’nın küçültülerek üretime devam etmesi de dahil olmak üzere işçilerimizin istihdamlarını sağlayacak bir formülü üretmek görevi ve sorumluğu hükümete aittir. Türk-İş topluluğu, sorunu ortak akılda birleşecek biçimde çözülmeden, SEKA’ya yapılacak askeri ya da polisiye bir müdahaleye girişilmesi halinde tüm çalışanları duyarlı olmaya çağırmaktadır" şeklinde konuştu.

Türk-iş Başkanı Salih Kılıç ayrıca, ülke gündeminde yer alan konulara da değinerek, "AB, hedefimiz ve tercihimizdir. Ancak ABD’de müttefikimizdir. Bunun yanı sıra AB her şeye rağmen değildir. Her şeye rağmen müttefikimizin dediği değildir. Hassasiyetlerimiz ve bütünlüğümüzü koruyarak, ayrıca bu ülkede siyonizim toplantıları yapanlar, ’Kürtler ne istiyor’ başlıklı ilanlar verenler, misyonerlik faaliyetlerine ağırlık veren çevreler, Türk milletinin birliğini, bütünlüğünü bozamayacaktır. Türk-İş topluluğu olarak bunları duyurmakta yarar görüyoruz" dedi.
Türk-iş Başkanlar Kurulu toplantısı, Kılıç’ın açıklamasının ardından basına kapalı olarak devam etti.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Mart 2005 Salı 15:51:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?