2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

Turkcell Teknoloji Merkezi açıldı

Kocaeli'de kurulan Turkcell Teknoloji Merkezi, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın katıldığı törenle açıldı. 

TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi Gebze Yerleşkesi Teknoloji Serbest Bölgesi'nde bulunan merkezinin açılış törenine, Bakan Yıldırım'ın yanı sıra Kocaeli Valisi Gökhan Sözer, Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, Telekomünikasyon Kurumu Başkanı Tayfun Acarer ve davetliler katıldı. 

Törende Bakan Yıldırım'ın konuşma yaptığı sırada elektrikler kesildi. Kesinti 5 dakika sürerken, karanlıkta konuşma yapan Bakan Yıldırım, "Yaşadığımız dünya bilgiye dayalı bir dünya. Hiç bilenle bilmeyen bir olur mu sözünün küresel bir güç olduğunu görüyoruz. Bilgiye sahip olmayan geri kalmaya mahkumdur. AR-GE'ye büyük önem veriyoruz. 2007 yılında AR-GE milli gelirden binde 8 pay aldı. Bu da 1 milyar YTL yapıyor. Özel sektör ile birlikte 5 milyar YTL AR-GE'ye yatırım yapılmıştır. AR-GE'ye ayırdığımız paydan yüzde 70 oranında kamu kurumları faydalanmıştır. Biz hükümet olarak bu paylaşımı yüzde 70 özel sektör, yüzde 30 kamu olarak düzenlemeye çalışıyoruz. Bunun için kanunlar çıkartıyoruz. Turkcell Teknoloji Merkezi, ülkemizde bilgi ve iletişim teknolojilerinin gelişimine büyük katkı sağlayacaktır" dedi. 

Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv ise, "Turkcell bundan 18 ay önce söylemini GSM şirketinden bir iletişim ve teknoloji şirketi olma vizyonuna dönüştürdü. Şimdi bunun meyvelerini topluyor. Teknoloji hızla değişiyor. Ama işimiz sesten veri odağına doğru gidiyor. Mobilite internet erişimi ve yakınsama büyük önem kazanıyor. Bu anlamda AR-GE faaliyetlerimizin sektöre yön vereceğine, ülke ekonomisine de katkıda bulunacağına inanıyorum" diye konuştu. 

Konuşmaların ardından Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a merkezi gezdirdi. 

15 milyon dolara mal olan 8 bin metrekare kapalı alana sahip merkez, 500 kişiye iş imkanı sağlayacak. Merkeze ayrıca 17 milyon dolarlık ek bir yatırım da yapılacağı öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2008 Perşembe 16:22:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?