6
Mayıs
2024
Pazertesi
KOCAELİ

Türker: Hedefimiz yüzde 14 oy

TÜRKER:

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, genel seçimlerde yüzde 14 oy almayı hedeflediklerini söyledi. taraftarlarını bilemek adına oluşturuyorlar. Oysa gönül ister ki gündem Türkiye'de yoksullukla mücadelenin, işsizlikle mücadelenin, kadınların maruz kaldığı şiddetle mücadelenin nasıl gerçekleşeceği yönünde olsun" dedi.

Masum Türker, CHP'nin lıght AK Parti haline geldiğini savunarak, "CHP değiştim, yenilendim adı altında yola çıktı. Ama görüyoruz ki CHP'nin yeni şekli lıght AK Parti'dir. Yani AK Parti'nin biraz daha demokrat kesime, biraz daha çağdaş kesime yakın ama hemen hemen benzer politikaları uygulayan bir politika izliyor. Özellikle CHP bünyesinde cumhuriyetin AK Parti ile paralellik arz eden bazı değişimlerine kucak açması bizi fevkalade düşündürüyor. Ve CHP'nin de bu tavrından dolayı iktidarda olmamasına

rağmen ona muhalefet edilmesini gerektiriyor" diye konuştu.

Türker, seçimlerde hedeflerinin yüzde 14 oy almak olduğunu söyleyerek, "Bu seçimde DSP en az yüzde 14 oy alarak hedefine ulaşacaktır. Şu anda bazı gözlemlerimiz bu oyun yüzde 20'ye kadar ulaşabileceğini gösteriyor. Bundan sıkıntı duyan bazı partiler bizim bu işten vazgeçeceğimizi söylüyorlar. Özellikle 2007 yılındaki seçimlere girmeyerek büyük hata yaptığımızı, CHP'nin herkes seçime girmese bile başarılı olma şansının olmadığını tespit etmiş bir parti olarak biz yolumuza asgari hedeflediğimiz 14'ü

tutturmak için devam edeceğiz. Eğer bize Allah yardımcı olur, halk bize destek verirse ve yüzde 20'yi tutturursak Türkiye'de hükümeti kuracak parti oluruz" dedi.

Masum Türker, iktidar oldukları takdirde Süper Lig maçlarını TRT'de şifresiz olarak yayınlayacaklarını, her evden en az bir kişiyi devlet güvenceli işte çalıştıracaklarını ve sosyal devlete önem vereceklerini sözlerine ekledi.

Türker, daha sonra seçim otobüsü ile İzmit sokaklarında vatandaşları selamladı. Kocaeli'nin ilçelerini dolaşacak olan Türker, buradan Sakarya mitingine geçecek.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2011 Pazar 14:12:03
Güncelleme :29 Mayıs 2011 Pazar 17:22:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?