8
Mayıs
2024
Çarşamba
KOCAELİ

Türkiye'nin en güçlü adamları yarıştı

4 Aralık 2004 tarihinde Macaristan’da yapılacak olan Dünyanın En Güçlü Adamları Yarışması’nda Türkiye’yi temsil edecek olan 4 yarışmacı seçildi.

İzmit Perşembe pazarı alanında yapılan yarışmada 12 yarışmacı Macaristan’da yapılacak olan Dünyanın En Güçlü Adamları Yarışması’nda ülkemizi temsil etmek için ter döktüler. Yarışmacılar 6 etaptan oluşan güç gösterisinde 110 kilo ağırlık kaldırıp, 10 metre boyunca cip çektiler.

Yarışmaya Dünyanın En Güçlü Adamları Federasyon Başkanı Masteri Holland, Dünyanın En Güçlü Adamları Türkiye Federasyon Başkanı Kenan Topuz ve vatandaşlar katıldı.
Renkli görüntüle sahne olan yarışmada, güçlü adamlar kimi zamanda zor anlar yaşadılar. Yarışmacılardan bazıları 110 kilo ağırlığındaki ’Log Lift’leri kolaylıkla kaldırırken, bazıları da yerinden kaldırmakta bile zorlandı.

110 kilogram ağırlığı maksimum sayıda göğse indirip baş üstüne kaldırma, 2 adet 90 kilogramlık ağırlığı 25 metrelik parkurda en kısa sürede en uzun mesafeye taşınması, 12.5 kilogram ağılığındaki Crucifixler’in zamana karşı taşınması, 420 kilogram ağırlığındaki tekerleğin 5 kere döndürülmesi, 100 kilogramlık çuvalın taşınması, 10 metre cip çekilmesi, 200 kilogramlık halterin maksimum sayıda yerden kaldırılıp tekrar yere bırakılması etaplarından geçen yarışmacılardan Ersin Kuruel, Muammer Gökmen, Mahmut Doğan ve Uğur Arslankaya birinci olarak Macaristan’da Türkiye’yi temsil etmeye hak kazandı.

İZMİT (İHA) -
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2004 Pazar 10:30:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?