2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

Türkiye'nin megaköyü 'Gebze'

Gebze'de uzun süredir alt ve üst yapı çalışmaları devam ederken, yollarda oluşan büyük su birikintileri vatandaşları zor durumda bırakıyor. 

Gebze'de uzun süredir devam eden alt ve üst yapı çalışmalarının bir türlü bitirilememesi ve yeni yapılan bölgelerde tekrar aynı sıkıntıların yaşanması vatandaşı çileden çıkardı. Kısa sürede yollarda biriken yağmur suları araç trafiğinde sıkıntı oluştururken yayaları da mağdur ediyor. Gebze İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde bir süre önce başlatılan yol çalışmalarının bitmesinin ardından hala yolda büyük su birikintileri oluşması ve ilköğretim öğrencilerinin sanki dere kenarından geçer gibi su birikintilerinin etrafından dolaşması tepkiye sebep oluyor. 

2009'a girerken Gebze'de hala büyük sıkıntılar olduğunu öne süren esnaf, "Biz artık emniyet sokağına girene 'Yüzme biliyor musun?' diye soruyoruz. 2009 yılında Gebze'nin hali hiç iç açıcı değil. Sadece burada değil bir çok ana caddenin az bir yağmur sonrası hali böyle. En son şiddetli yağışlarda trafo kavşağı gibi bir yer sular içinde kaldı. Yeni kaldırım yapıyorlar, 2 gün sonra çöküyor, yeni yol yapıyorlar, 2 gün sonra kazıyorlar. Gebze'nin büyük bir köyden farkı yok. Yetkililer bizi duymuyor. Türkiye'nin en çok muhtarı olan megaköyü Gebze herhalde" diye konuştu. 

Bir süre önce başlatılan kent meydanı projesi nedeni ile Çoban Mustafa Paşa Külliyesi etrafındaki caddelerin trafiğe kapatılması da trafikte sıkıntıya sebep oluyor. Anibal kavşağı her gün kilitlenirken, trafo kavşağındaki araç kuyruğu zaman zaman Anibal kavşağına kadar uzanıyor. Trafik çilesine yağışlarında eklenmesi ile Gebze'nin yaşanmayacak bir yer haline geldiğini söyleyen vatandaşlar, "Mustafa Paşa Camii yanındaki eski belediye önünden dolmuş duraklarına çıkan cadde tek yönlü trafiğe açılsa bu kadar yüklenme olmayabilir. Orası kapatıldı, ama herhangi bir çalışma yok. Yine Akbank kavşağında trafik kilitleniyor. Trafikte birbirimizi yiyoruz. Trafik şehir içinde çıkmaza girdiği gibi E-5 yan yol da kötü durumda. Yol dar, şehir içi tıkalı olunca o tarafa geçiyoruz, orası da kapalı" diye dert yandı.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2008 Perşembe 15:37:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?