30
Nisan
2024
Salı
KOCAELİ

Ücretsiz Otoban’da son viraj

TEM İzmit geçişinin ücretsiz olması, Bakanlar Kurulu’nda imzaya açıldı.

Büyükşehir Belediyesi tarafından D-100 İzmit Geçiş Projesi çalışmalarının başlamasıyla yaşanacak trafik yoğunluğunu gidermek için TEM İzmit geçişinin ücretsiz hale gelmesi için Bakanlar Kurulu karar verecek. Kararın Bakanlar Kurulu’nda imzaya açılmasına gerekçe olarak, gelecekte emsal teşkil etmemesi gösterildi.

TURNİKELER AYARLANDI
TEM Otoyolu’nun Uzunçiftlik ile Körfez arasında kalan kısmında geçişin ücretsiz hale dönüştürülmesi için Başkan Karaosmanoğlu, Bayındırlık Bakanı Faruk Özak ile görüşmüştü. Özak’ın talimatı ile TEM İzmit geçişinin ücretsiz hale dönüştürülmesi için, turnikelerde firma tarafından başlatılan çalışma tamamlandı. Turnikelerden geçişin ücretsiz hale gelmesi için gerekli talimatın gelmesi bekleniyor.

BAKANLAR KURULU KARAR VERECEK
Bakanlıkta yapılan değerlendirme sonrası, ücretsiz geçişin Bakanlar Kurulu’ndan çıkmasına karar verildi. Uygulamaya konulacak olan kararın, gelecekte yapılacak olan uygulamalara emsal teşkil edeceği düşünülerek son dakika değişikliği gerçekleştirildi. Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak, hazırlattığı kararı Bakanlar Kurulu’nda imzaya açtı. İmzaların bir hafta içinde tamamlanarak, kararın uygulamaya konulması bekleniyor.

BAŞKAN YAKIN TAKİPTE
Öte yandan Büyükşehir Belediyesi, D-100 İzmit Geçiş Projesi’nde bulunan Sümer Karakolu Tünel Geçişi çalışmalarını başlattı. Başkan Karaosmanoğlu, yapılan çalışmaları denetledi. Sabah erken saatlerde bölgeye gelen Başkan Karaosmanoğlu çalışmalar sırasında trafiği rahatlatmak için üretilen alternatif çözümleri inceledi. Karaosmanoğlu’na incelemeleri sırasında Genel Sekreter Münir Karaloğlu, Koordinatör Adnan Bilgiç, Fen İşleri Daire Başkanı Tahir Akman, Ulaşım Daire Başkanı Selami Aydın ile Zabıta Daire Başkanı Sadettin Özalay eşlik etti.

İKİ YIL SONRA ANLAŞILACAK
D-100 İzmit Kent Geçiş Projesi’nin kentin kurtuluşu olduğunu söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, bu yönde kendilerine yapılan eleştirilerin de haksız olduğuna dile getirdi. Proje ile yılların çilesine son vereceklerini söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, “Hepimiz inşaat süresince sıkıntı yaşayacağız. Sıkıntısız refah olmaz. Biz yıllarca bu çileyi çektik. Çocuklarımız çekmesin istiyoruz. Onun için herkesten sabır istiyorum. Haklılığımız bu proje bittiğinde anlaşılacak” dedi.

BİLGİÇ BİLGİ VERDİ
İncelemeler sırasında Genel Koordinatör Adnan Bilgiç, Karaosmanoğlu’na teknik konularda bilgi verdi. Bilgiç, çalışmalar sırasında trafiği ikişer şerit olarak devam ettireceklerini ifade etti. Bilgiç, “Güney ve Kuzey yönlerde çalışma yapacağız. Kazık inşaatı ve diğer çalışmaları gerçekleştireceğiz. Yaptığımız araç sayımında çift şeridin yeterli olacağını, trafiği aksatmayacağını belirledik” diye konuştu.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Haber Merkezi
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2007 Salı 15:34:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?