30
Nisan
2024
Salı
KOCAELİ

Uluslararası aile dramı

Kocaeli'de oturan Ahmet Aydın, boşandığı Rus eşi tarafından kaçırılan 5 çocuğunu her yerde arıyor. 

Kocaeli'nin Maşukiye beldesinde oturan Ahmet Aydın, çalışmak için 1992 yılında Rusya'ya gitti. Burada Maria Andreyevna (36) ile tanıştı ve evlenme kararı aldı. 1993 yılında Maria ile evlenen Ahmet Aydın'ın bu evlilikten Aynur (13), Kürşat (12) ve Yeliz (10) ismini verdikleri 3 çocukları oldu. Çift bir süre sonra anlaşamayarak boşandı. 2001 yılında tekrar evlenen çiftin bu evlilikten de Amir (5), Aysu (4) ve Amine (1) adlı 3 çocuğu daha oldu. Çift 2006 yılında tekrar anlaşmazlığa düşerek boşandı. 

Çocukların velayeti için açılan davada mahkeme, dava sürecinde annenin Türkiye'de olması şartıyla çocukların velayetini geçici süre anne Maria Adreyevna'ya verdi. 16 Eylülde sonuçlanan mahkeme çocukların velayetini babaya verirken, annenin çocuklarını sadece cumartesi günleri görmesine izin verdi. 

Mahkeme kararı ile çocukların velayetini alan baba, sevinçle çocuklarını almak için eski eşinin evine gitti, ancak boş bir ev ile karşılaştı. Ahmet Aydın eski eşi Maria Andereyevna'nın çocuklarını da alarak kaçtığını iddia ederek suç duyurusunda bulundu. Çocuklarının okula başlaması gerektiğini söyleyen Ahmet Aydın, "Eski eşim 6 çocuğumla birlikte tatile gitti. Oğlum Kürşat annesi ile durmak istemediğini söyleyerek bizim yanımıza geldi. Diğer 5 çocuğum eşimle kaldı. Çocuklarımın hayatlarından endişe ediyorum. Eski eşimin dedesi çocuklara içki içiriyor. Çocuklarımı ahlaklı bir şekilde yetiştirdim. Hepsine Müslüman isimleri verdim. Ancak eşim mahkeme süresince velayetin kendisinde olmasından yaralanarak çocuklarımı bize karşı, dinimize karşı ve verdiğimiz ahlaki eğitimin tersine işler yaparak onların beynini yıkadı. Daha önce de çocukları Rusya'ya götürmeye çalıştı, ancak kimlikleri bende olduğu için çıkartamadı. Bu olayı Rus televizyonlarını ve gazetelerini de kullanarak aleyhimize çevirmeye çalıştılar.
 
Rus büyükelçiliği ve bazı Rus milletvekilleri açılan davayı kazanmak için bizzat Kocaeli'ye gelerek ellerinden geleni yaptılar. Davayı kaybedeceklerini anlayınca İzmit'te arkalarında hiçbir iz bırakmadan kaçtılar. Nerede olduklarını kimse bilmiyor. Yasa dışı yollardan Rusya'ya götürülmüş olabilirler. Çocuklarımın hayatlarından endişe ediyorum" dedi. 

Baba Ahmet Aydın eski eşinin dava sürecinde polis tarafından ifadesinin alınmasının Rusya Büyükelçiliği tarafından engellendiğini belirterek, "Eşim çocukları kullanarak bu olayı Rus - Türk savaşına çevirdi. Oysa ben onu çocuklarıma iyi bakamadığı için boşadım. Bence tek derdi Rusya'da çalışırken kazandığımız mal varlığımızı elde edebilmek. Çocuklarımdan 20 gündür haber alamıyorum. Onları çok merak ediyorum. 3 çocuğumun okula başlaması gerekiyor. Ancak herhangi bir yerde kayıtlarına rastlayamadık" şeklinde konuştu. 

Babasının yanında kalan Kürşat Aydın ise Türkiye'de babasının yanında olmaktan çok mutlu olduğunu belirterek, "Annem daha önce de bizi kaçırmaya çalıştı. Ben babamı ve amcalarımı çok seviyorum, onların yanından olmaktan çok mutluyum. Kardeşlerim de öyle düşünüyor. Onları 2 aydır göremiyorum, çok özledim" dedi. 

Aydın, çocuklarını görenlerin insaniyet namına polise ya da kendilerine başvurmalarını istedi. Aydın, hak arayışını gerekirse Rusya'da da sürdüreceğini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2007 Cumartesi 13:32:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?