3
Mayıs
2024
Cuma
KOCAELİ

Umuda uçuş

Babası Ahmet Köse’nin verdiği büyük mücadele sonunda, SSK bürokrasisini aşarak yurt dışında tedavi imkanı elde eden 8 yaşındaki lösemi hastası küçük Esin, kemik iliği nakli için Almanya’ya gitti.

Küçük Esin, çirkin saldırıyı protesto etmek için Türk bayrağıyla gazetecilere Atatürk Havalimanı’nda poz verdi.

SSK’lıların eş ve çocuklarının da yurt dışında tedavi olması yolunu açan lösemi hastası Esin Köse, umuda uçtu. Frankfurt’taki Goethe Üniversitesi Çocuk Hemotolojisi ve Onkolojisi Kliniği, bir süre önce Dünya Kemik İliği Bankası’nın uygun kemik iliğini bulduğunu Köse ailesine bildirmesi üzerine küçük Esin ilik nakli için Lufthansa Havayolları’nın tarifeli uçağıyla saat 13:50’de annesi Katerina ve babası Ahmet Köse ile birlikte İstanbul’dan Frankfurt’a gitti.

Baba Ahmet Köse, Atatürk Havalimanı’nda yaptığı açıklamada, daha önce de Goethe Üniversitesi’nde tedavi gören kızına ilik naklinin Nisan ayı içinde aynı hastanede yapılacağını belirterek, "SSK nakil için gerekli maddi tutarı yatırmadı. Bunun yerine bize bir belge verildi. Bu belge 1965 yılında Türkiye ile Federal Almanya arasında imzalanan sosyal güvenlik anlaşması doğrultusunda hazırlanmış bir belge. Biz onu pazartesi günü hastaneye gittiğimizde hastanenin sağlık kasasına vereceğiz. Ama nasıl bir tepki alacağımızı bilemiyoruz. Çünkü hastane, sürekli olarak operasyon öncesi gerekli miktarın hesaplarına yatırılmasından söz ediyordu" dedi. İlik nakli için 150 bin euro, nakil sonrası içinde 50 bin euro gerektiğini belirten baba Köse, Esin’in ilik naklinden sonra 5 yıl kontrol altında tutulacağını söyledi.

Küçük Esin de Türk bayrağına yapılan çirkin saldırıyı protesto edenler arasında yer aldı. Türk bayrağıyla gazetecilere poz veren Esin, yanından Türk bayrağını çok sevdiğini söyledi. Bu arada Köse ailesinin küçük kızı Eda da, ablası Esin’i bir an olsun yalnız bırakmadı. Eda, Dış Hatlar Terminali’nde ablasını tekerlekli sandalyeyle uçağa binene kadar taşıdı.

Atatürk Havalimanı’ndan yakınları tarafından uğurlanan Esin’e nakil ve nakil sonrası tedavi için gereken 200 bin Euro da geçtiğimiz günlerde Frankfurt Türkiye Başkonsolosluğu’na gönderilmişti.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2005 Cumartesi 20:54:31
Güncelleme :6 Nisan 2005 Çarşamba 12:47:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?